Onze mensen

In ons Nederland maakt het niet uit in welk huis je kinderbedje staat of in welke wijk je school. Alleen dan ben je echt vrij. Wij geloven in een samenleving waarin we gelijke gevallen gelijk behandelen. En mensen die toch op achterstand komen, helpen we. Een uitgestoken hand, zodat ieder kind het beste onderwijs krijgt. Iedere werknemer kans heeft op een goede baan en een betaalbaar huis. En ieder mens de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. In dat Nederland laten we iedereen vrij, maar niemand vallen.

Groepsfoto van het landelijke, politieke D66-team. Beeld: Henriëtte Guest

Dit is de nieuwe generatie D66’ers voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023. Op deze kandidatenlijst gaat nieuwe energie hand in hand met vertrouwde expertise en diversiteit op alle vlakken. Er is spreiding in opleiding, regio en leeftijd — van 21 tot en met 60 jaar.

Het D66-team in de Tweede Kamer zet zich iedere dag in voor een land waarin we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen. Ons team bestaat uit 24 Kamerleden met ervaring in het onderwijs, in de zorg, in Europa. Mensen met verstand van economie, klimaat, duurzaamheid en de rechtsstaat. Mensen die staan en strijden voor vrijzinnigheid. Kamerleden die hun sporen hebben verdiend in de politiek en de maatschappij. Mensen met lef, levenservaring, uithoudingsvermogen en incasseringsvermogen. Met lef en onderscheidende ideeën brengen we Nederland vooruit. Jan Paternotte is fractievoorzitter.

In het Europees Parlement laten we iedere dag binnen de Renew-fractie ons sociaal-liberale geluid horen. In het Europees Parlement werken we samen met onder andere En Marche, Radikale Venstre en NEOS.

Het Landelijk Bestuur staat middenin de vereniging en heeft op dit moment 5 leden, inclusief de partijvoorzitter. Het bestuurt op hoofdlijnen en monitort de uitvoering van beleid via de directeur van het Landelijk Bureau, de regiovoorzitters en de voorzitters van de grotere afdelingen.