Joost Sneller

Joost in 66 seconden

Foto: Martijn Beekman – D66 Beeld: Joost Sneller

Joost Sneller is sinds 31 oktober 2017 lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij woont in Den Haag.

  • 41 jaar
  • Haarlem
  • Den Haag

Het beste moet nog komen. Daar ben ik van overtuigd. Niet omdat vooruitgang vanzelf gaat. Integendeel. We zullen verworvenheden consequent moeten blijven verdedigen. Maar als we het creëren van gelijke kansen en maximale vrijheid voor ieder individu centraal zetten zonder ons te laten gijzelen door gevestigde belangen of achterhaalde dogma’s, dan worden we daar
allemaal beter van.

De afgelopen drie jaar heb ik me vol overgave gestort op het dichterbij brengen van onze sociaal-liberale idealen. Ook was ik een actieve ambassadeur van transparante verantwoording door de regering en een gedegen controle door de Tweede Kamer. Daarnaast werkte ik met plezier en succes aan de uitvoering van de congresresolutie ‘Democratie van Nu’, zoals met mijn initiatiefnota voor het recht van burgeramendement. Ten slotte leverde ik mijn bijdrage als lid van de fractie, want politiek succes is altijd een teamprestatie.

Met mijn veelzijdige politieke ervaring — lokaal en landelijk, oppositie en coalitie, achter de schermen en in de arena, en van ons gedachtegoed tot campagnes — denk ik graag actief mee met mijn fractiegenoten. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om mij de komende periode in te zetten voor een progressief kapitalisme en voor een weerbare democratische rechtsstaat. Juist nu zijn dat urgente uitdagingen.