Terug
  • Wat vindt D66
  • Onze standpunten
  • Uitgelicht

Vrij bewegen door heel Nederland

We moeten nu investeren in de aanpak van klimaatverandering, in onderwijs en in het openbaar vervoer. Nu investeren in onze toekomst. – Foto: Unsplash

In een vrij land wil je je vrij bewegen. Makkelijk, schoon en betaalbaar van je familie, naar je werk en naar je vrienden reizen. Zonder files. Op 40.000 vierkante kilometer Nederland willen we veel. We willen er wonen, werken, reizen en van de natuur genieten. 

D66 wil dat iedereen zich in Nederland vrij kan bewegen. Wil je met de fiets? Dan is er een snelfietspad naar je werk en zijn er voldoende fietsenstallingen op het station.

Wil je met de trein door Europa reizen? We werken aan snelle treinverbindingen met andere Europese landen. Wil je met de auto? Ook dat kan, want we investeren in elektrische auto’s.

Vuile manieren van reizen gaan we zwaarder belasten. Schoon reizen wordt makkelijk en goedkoop. Zo werken we aan een schoon land van morgen. 40.000 vierkante kilometer waar ook onze kinderen en kleinkinderen zich vrij kunnen bewegen.

L11.11.2020

D66 wil dat je zonder visum kan reizen tussen Suriname en Nederland zodat Surinaamse-Nederlanders makkelijk op bezoek kunnen bij hun familie, zonder gedoe met een visum. De Europese Commissie beslist over reizen met een visum omdat Nederland binnen de Schengenzone valt. Minister Blok moet de Commissie laten weten dat Nederland er alles aan wil doen om visumvrij reizen naar Suriname mogelijk te maken.