Het verkiezings-programma in Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Bekijk het verkiezingsprogramma van D66 in Nederlandse Gebarentaal (NGT)

Het verkiezingsprogramma van D66 in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Beeld: D66

Bij D66 zijn we eerlijk over de problemen en glashelder over de oplossingen. We doen wat ons samen vooruitbrengt, ook al wordt daar niet het hardst om geschreeuwd. Wij maken nu keuzes voor later.

Bekijk de samenvatting van ons verkiezingsprogramma in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Op ons congres zijn twee punten geamendeerd, deze worden nog gewijzigd in de video.

1. We introduceren een basisbedrag en een klimaatticket en we maken 1 miljard euro per jaar vrij voor groene bedrijvigheid.
(in plaats van ‘We introduceren een klimaatbonus’)

2. Iedere volwassene krijgt een basisbedrag om onder andere te compenseren voor de hogere kosten als gevolg van de klimaattransitie.
(in plaats van ‘Iedere volwassene krijgt een klimaatbonus om de extra kosten die er nu nog zijn als gevolg van de transitie te compenseren’)

Dit is een nieuw en hoopvol moment voor Nederland. Een nieuwe generatie van alle leeftijden staat op. Wij willen samen de grote problemen te lijf, in plaats van elkaar. We gaan keuzes maken die te lang zijn uitgesteld. Met nieuwe energie voor Nederland.