Rob Jetten

Rob Jetten, minister voor Klimaat en Energie - Beeld: Martijn Beekman / D66

Rob Jetten is onze minister voor Klimaat en Energie. Rob zat sinds 2017 voor D66 in de Tweede Kamer. Als Kamerlid stond hij aan de wieg van de Klimaatwet en het Klimaatakkoord.

  • 36 jaar
  • Veghel
  • Ubbergen
  • Hij/hem

Zijn strijd voor meer actie voor het klimaat leverde hem de geuzentitel klimaatdrammer op. In 2018 volgde hij Alexander Pechtold op als fractievoorzitter van de toen 19 zetels tellende D66-fractie.

Rob geldt als boegbeeld van een nieuwe generatie jonge politici. Hij woont met zijn vriend Sjoerd in het Gelderse Ubbergen, waar hij in zijn spaarzame vrije tijd geniet van het nabije Nijmegen, graag hardloopt of met hond Muja door de natuur struint.

Wat wil Rob Jetten bereiken als eerste klimaatminister van Nederland? En wat bespreekt hij als hij op de koffie gaat bij Jan Terlouw?

Wat wil Rob Jetten bereiken als eerste klimaatminister van Nederland? En wat bespreekt hij als hij op de koffie gaat bij Jan Terlouw? - Beeld: D66

Homofobe reacties op sociale media

Kankerhomo. Achterlijke flikker. Vieze pisnicht. Dit soort reacties ontvangt Rob Jetten dagelijks op zijn sociale media. Deze reacties zijn niet normaal. Op de internationale dag tegen homofobie maakten we deze reacties zichtbaar en bespreekbaar. Omdat dit niet gewoon mag worden.

Luister naar de homofobe reacties die Rob Jetten op sociale media ontvangt.

Op sociale media komt heel veel homohaat voorbij. Reacties die écht niet kunnen. Deze reacties maken we zichtbaar en bespreekbaar. Omdat het niet normaal mag worden. - Beeld: D66