Erwin Nypels

Erwin Nypels vertelt tijdens de Trouwe Ledendag en de viering van het 55-jarig bestaan van D66 over zijn herinneringen aan D66. - Beeld: Jeroen Mooijman

Erwin Nypels is een van de medeoprichters van D66. Zijn buitengewone staat van dienst maakte dat hij ook benoemd is tot erelid van de partij. Hij was onder meer Tweede Kamerlid, minister en directeur van ons wetenschappelijk bureau. Ook was hij een van de congresvoorzitters tijdens het allereerste D66 Congres in 1966. 

  • 89 jaar
  • Bloemendaal

Zijn lange staat van dienst voor de partij maakt dat hij er altijd bij is geweest. In goede en in slechte tijden kunnen we altijd bouwen op de ervaringen en analyses van Nypels. Zijn politieke herinneringen zijn gebundeld in zijn boek ‘Schildpad op het Binnenhof’.

Bijzondere band met de Jonge Democraten  

Nypels heeft een bijzondere band met politieke jongerenorganisaties. Hij was voorzitter van de JOVD. En heeft een warm hart voor de Jonge Democraten. Hij is een graag geziene gast op JD-congressen. Het steunfonds van de JD draagt zelfs zijn naam, de Erwin Nypels Stichting. 
 
Zijn speciale band met de Jonge Democraten werd in het bijzonder zichtbaar toen Nypels zich in 1986 eigenlijk niet meer verkiesbaar wilde stellen voor het Kamerlidmaatschap. Een voorkeursactie van de Jonge Democraten overtuigde Nypels om toch nog één termijn Kamerlid te willen zijn.