Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Sigrid Kaag

Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

58 jaar

Den Haag

Sigrid Kaag (1961) is namens D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kaag werkte na afronding van het diplomatenklasje voor het ministerie van Buitenlandse Zaken en later bij Shell in Londen.

Van 1994 tot haar ministerschap werkte Kaag voor de Verenigde Naties (VN). Tussen 2007 en 2010 was ze regionaal directeur Midden-Oosten/Noord-Afrika voor Unicef. In 2013 leidde ze de VN-missie die de genoemde chemische wapens in Syrië vernietigde. Vanaf 2014 was Kaag Speciaal Coördinator voor de VN in Libanon.

Kaag spreekt zes talen vloeiend, waaronder Spaans en Arabisch. Ze heeft een Palestijnse man en vier kinderen. In 2016 won Kaag de prestigieuze Nederlandse Carnegie Wateler Vredesprijs.

Portefeuilles

Internationale handel, Ontwikkelingssamenwerking, Internationaal milieu- en klimaatbeleid

Meer van Sigrid Kaag