Sigrid Kaag

Sigrid, bedankt!

Sigrid Kaag - “In alle vertrouwen geef ik daarom het stokje over.” Beeld: Werry Crone

Sigrid Kaag was onze minister van Financiën. Ook was zij de zevende partijleider van D66. Sinds januari 2022 is zij vicepremier en minister van Financiën. Hieronder maak je verder kennis met haar.

  • 62 jaar
  • Rijswijk
  • Den Haag

Onder het leiderschap van Sigrid Kaag behaalde D66 een historische overwinning tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Na jarenlang onderhandelen in oorlogsgebieden als topdiplomate, werd zij in 2017 minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Daarna werd zij ook minister van Buitenlandse Zaken. Op dit moment is ze vicepremier en minister van Financiën.

“De essentie van politiek is voor mij de kunst van het luisteren naar anderen.”

Sigrid Kaag

Sigrid Kaag groeide op in Zeist samen met haar ouders en zusje. Ze deed verschillende opleidingen in het binnen- en buitenland, zoals Arabische taal, Midden-Oostenstudies en Internationale Betrekkingen.

Haar werk als topdiplomate, minister en partijleider heeft Sigrid altijd gecombineerd met haar gezinsleven. Samen met haar familie reisde zij de hele wereld over. Zo woonde ze in New York, Genève, Beiroet, Khartoem (Soedan), Damascus (Syrië) en Jeruzalem. Nu woont het hele gezin in Nederland.

In haar vrije tijd wandelt Sigrid graag met haar honden, die Marjo en Goldie heten. Naast wandelen houdt ze ook van hardlopen. Als topdiplomate deed ze dat om fit te blijven tijdens missies. Je kunt wel stellen dat Sigrid een talenknobbel heeft. Ze spreekt zes talen vloeiend: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Duits en Arabisch.