Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Carla Moonen

Eerste Kamerlid

56 jaar

Breda

Carla Moonen (1963) is vanaf juni 2019 lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal.

Als raadadviseur van het Kabinet Minister-President adviseerde ik over het beleid en de wetgeving aangaande ruimtelijke ordening, energie en mobiliteit. Bij MVO Nederland zet ik mij in voor de verduurzaming van bedrijven. Als Dijkgraaf van het Waterschap Brabantse Delta realiseerde ik projecten om Nederland schoner en veiliger te maken.

Afkomstig van een agrarisch bedrijf uit Limburg weet ik goed wat er speelt in de buitengebieden. Daar zullen veel transities gaan plaatsvinden op het gebied van energie, klimaat en landbouw.

In de Eerste kamer wil ik mij daarnaast inzetten om wetgeving zo in te richten dat ondernemers duurzaam kunnen innoveren. Mijn brede expertise in de sectoren economie en financiën zet ik in voor de sociaaleconomische onderwerpen sociale zaken, de vernieuwing van het pensioenstelsel en het toezicht op de bankensector. D66 heeft een verhaal dat veel Nederlanders kan overtuigen. D66 kan en moet het verschil maken met goed beleid en sterke wetgeving. Sociaal en duurzaam. Daar wil ik me hard voor maken.

Portefeuilles

Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking, Omgeving en Sociale Zaken.

CV 

Bekijk het actuele CV van Carla Moonen op de website van de Eerste Kamer.

Meer van Carla Moonen
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48