Els Borst

Bekijk hier de
Ode aan Els Borst

Els Borst - Beeld: D66

Els Borst was minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als arts in de politiek wist zij grote veranderingen tot stand te brengen.

  • Amsterdam
  • Tot haar overlijden woonde Borst in Bilthoven

Ode aan Els

Op 8 februari 2014 werd Else Borst-Eilers vermoord. Precies tien jaar later, staat de Mr. Hans van Mierlo Stichting stil bij haar nalatenschap. Voor de volksgezondheid, voor de Nederlandse samenleving én voor de politiek. Haar onvermoeibare inzet voor zelfbeschikking en haar empathische en tolerante politieke stijl zouden, in tijden van grote polarisatie, als voorbeeld moeten dienen voor politici en burgers.

Spoken word –
Wat als

Beeld: D66

De erfenis
van Els Borst

Op donderdag 8 februari 2024 werd het verhaal van Els Borst uitgezonden in de documentaire: ‘2Doc: De erfenis van Els Borst’ om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. De documentaire
is deels gebaseerd op gesprekken met mensen die haar goed hebben gekend, waaronder Alexander Pechtold. ‘De erfenis van Els Borst’ wordt ondersteund door uniek archiefmateriaal, talloze debatten en interviews.

“De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”

Els Borst

Het Els Borst
netwerk

“De politiek is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten”, zei Els Borst. Kort na het overlijden van de geliefde D66-politica lanceerde D66 het Els Borst Netwerk. D66 vindt het belangrijk dat vrouwen vanuit eigen kracht kansen creëren en aangrijpen en wil hen hierin steunen met het netwerk. Het Els Borst Netwerk is bedoeld om vrouwen te faciliteren om zich verder te ontplooien en om succesvol hun weg te vinden in de politiek en binnen D66.