Wieke Paulusma

Bekijk de video van Wieke

Wieke Paulusma – Kandidaat-Kamerlid nr. 15 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Kandidaat-Kamerlid
Nr. 15

Onze democratie is te kwetsbaar om alleen aan politici over te laten.

Democratie is van ons allemaal. En iedereen moet mee kunnen en mogen doen. Mee beslissen over zaken die ons allemaal aangaan.

Want de wereld verandert snel. Ik zie dat aan mijn kinderen: hun realiteit is anders dan waar ik in opgroeide. Landsgrenzen zijn hen onbekend, die bestaan online simpelweg niet. De hele wereld is hun speelveld, ligt aan hun voeten. Deze onbegrensdheid zet ons allemaal voor nieuwe uitdagingen. Want hoe houden we verbinding tussen deze grote, eindeloze wereld en ons dagelijks leven?

Democratie kan deze twee bij elkaar brengen. Want borgt niet alleen onze rechtsstaat maar creëert ook veiligheid en zeggenschap. Deze uitdaging vraagt alleen wel om durf, om lef. Van ons als samenleving. Van ons als politiek. Het vraagt om een D66 met een rechte rug en met een open blik.

Ik sta voor politiek die mogelijk maakt dat iedereen meedoet. Die zorgt dat klimaat, vluchtelingen en geopolitieke spanningen niet alleen onderwerpen van de Haagsche arena zijn. Een overheid die de vertaalslag weet te maken naar het dagelijkse leven van mensen.

Ik sta voor een politiek die mensen uitdaagt te durven. Net dat stapje extra te zetten. Om voorop te durven lopen. Ongeacht kleur, naam, seksuele geaardheid, gender, afkomst of financiële situatie.

Ik wil een maatschappij waarin mensen stappen durven – en kunnen – zetten. En dit vraagt om politici die hun nek uitsteken. Die meer willen en kunnen doen. Die in gesprek gaan, weten wat er leeft én daarmee aan de slag gaan. Dit kan en ik kan dit. Ik heb in Groningen – en Europa – laten zien dat ik zo’n politica ben. Democratie levend maken, houden en laten floreren. Ik hoop op uw stem, steun en gesprek!

Meer over Wieke Paulusma

  1. Woonplaats: Groningen
  2. Leeftijd: 42 jaar
  3. Beroep: Projectleider UMCG en Ommelander Ziekenhuis, Gemeenteraadslid D66 Groningen

Expertises

Zorg en welzijn, Democratische vernieuwing, Emancipatie en diversiteit

Bekijk onze plannen voor Nederland