Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Alexandra van Huffelen

Eerste Kamerlid

51 jaar

Utrecht

Alexandra van Huffelen (1968) is sinds juni 2019 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal namens D66. 

Mijn belangstelling voor politieke en maatschappelijke vraagstukken is groot. Tijdens mijn studie bestuurskunde ben ik lid geworden van D66 (1989) en dat sindsdien altijd gebleven. In mijn werk (in de publieke en private sector) heb ik mij beziggehouden met onderwerpen die van grote invloed zijn op de kwaliteit van ons leven: klimaat, energie, luchtkwaliteit, watermanagement, natuur, fysieke leefomgeving en mobiliteit.

Ik voel mij zeer betrokken bij D66 en ben daarom op verschillende manieren voor de partij actief geweest (o.a. wethouderschap en bestuur D66 Rotterdam). De standpunten van de partij zijn mij op het lijf geschreven, zoals op het gebied van klimaat, een aantrekkelijke leefomgeving, schone lucht, kansen voor iedereen en betaalbare zorg.

Portefeuilles

Economische Zaken, Klimaat en Financiën

CV

Bekijk het actuele CV van Alexandra van Huffelen op de website van de Eerste Kamer.

Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48