Hanneke van der Werf

Bekijk de video van Hanneke

Hanneke van der Werf – Kandidaat-Kamerlid nr. 9 voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021.

Kandidaat-Kamerlid
Nr. 9

Toen mijn oma op haar twaalfde in een Overijsselse textielfabriek ging werken, had ze vast niet gedacht dat haar kleindochter naar de universiteit zou gaan. Kansen zijn nu talrijker dan vroeger, maar de verzuiling van haar tijd lijkt opnieuw uitgevonden. Aan de hand van een snipper informatie delen we elkaar in nieuwe hokjes in. Deze polarisatie bestrijd ik, zowel op de vorm als op de inhoud. Niet elk geschil is immers een gevecht.

Dat is ook wat mensen van mij horen en zien in de stad. Ik ben assertief en onderscheid me door lef te tonen in debatten, van de Schilderswijk tot Scheveningen. Inhoudelijk heb ik D66 op de kaart gezet met veiligheid, niet onze thuishaven, integratie en emancipatie. Er zijn initiatiefvoorstellen van mij aangenomen over de aanpak van ondermijning en de uitbreiding van het ouderschapsverlof. Het partijbelang heb ik de afgelopen zes jaar op het Haagse stadhuis, een ingewikkelde politieke arena, nooit uit het oog verloren. De acht jaar ervaring die ik heb opgedaan bij onze Tweede Kamerfractie was daarbij zeer waardevol.

Daarnaast ben ik de leider van onze fractie. Het goed laten draaien van het team, vergt openheid, duidelijkheid en het creëren van een ontspannen sfeer. Vorig jaar heb ik als onderhandelaar de nieuwe coalitie in goede banen geleid tijdens de bestuurlijke crisis op het stadhuis. Nu staat de fractie stevig in de schoenen én in de nieuwe coalitie.

Eerder dit jaar heb ik een dochter gekregen. Ik wil dat ook zij opgroeit in vrijheid en veiligheid, zonder hokjes. En dat haar generatie zich beseft hoe uniek de Nederlandse kansen zijn. Daar wil ik voor strijden. Van generatie op generatie, van het platteland naar de stad en van de lokale naar de landelijke politiek.

Hanneke van der Werf

  1. Woonplaats: Den Haag
  2. Geboorteplaats: Hengelo, Overijssel
  3. Leeftijd: 36 jaar
  4. Beroep: Woordvoerder Aegon, Fractievoorzitter D66 Den Haag

Expertises

Veiligheid, Integratie, Emancipatie

Bekijk onze plannen voor Nederland