Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vereniging

D66 is een politieke vereniging, gevormd door haar leden. De leden van D66 zijn het kloppend hart van de vereniging. Benieuwd wat je voor de partij kunt betekenen? En wat de partij voor jou kan betekenen? Heel veel!

Doe mee!

Onze leden beslissen mee over de politieke koers op alle niveaus. Zij denken mee door input te leveren voor debatten, mee te discussiëren over beleidsthema’s en door het vormen van standpunten. Op landelijke congressen beslissen leden over de landelijke en Europese koers. Bij regiocongressen over de koers van D66 in een provincie. We zien er naar uit je te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Maak kennis met D66

Een aantal keer per jaar organiseert D66 een ledendag op bijzondere locaties in Nederland, zoals de Eerste- of Tweede Kamer. Nieuwe leden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Hou onze agenda goed in de gaten of volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn.

Vrijwilligers

Wij kunnen niet zonder onze vrijwilligers. D66 biedt daarom graag de mogelijkheid om je enthousiasme in te zetten en je verder te ontwikkelen binnen onze partij. Of je nu veel of weinig tijd hebt je inzet wordt enorm gewaardeerd.

image001

Statuten & Huishoudelijk Reglement

Hier kunt u de meest recente versie van de statuten en het Huishoudelijk Reglement vinden. Deze zijn vastgesteld op Congres 106 op zaterdag 18 november 2017 in Leeuwarden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Bestuurs- en verenigingsondersteuning van het Landelijk Bureau via vereniging@d66.nl of 070-3566066.

Aanvullende reglementen

Onze Ereleden

  • Jan Terlouw – 15 september 2006
  • Thom de Graaf – 21 mei 2005
  • Laurens Jan Brinkhorst – 7 oktober 2006
  • Erwin Nypels – 6 november 2010
  • Maarten Engwirda – 21 april 2012
  • Alexander Pechtold – 9 november 2019

Voormalige ereleden zijn Els Borst en Hans van Mierlo.

Jan Glastra van Loon-penning

Sinds 2004 reikt D66 de Jan Glastra van Loon-penning uit aan vrijwilligers die zich op landelijk en/of Europees niveau bijzonder en langdurig hebben ingezet voor de partij. De penning is vernoemd naar Jan Glastra van Loon, die zich jarenlang in voor en tegenspoed heeft ingezet voor D66. Hij was staatssecretaris van Justitie van 13 juni 1973 tot 27 mei 1975 in het kabinet- Den Uyl. Daarna vervulde hij de functie van partijvoorzitter van 6 november 1976 tot 27 oktober 1979. Van 1980 tot 1999 was hij senator voor D66. Jan Glastra van Loon overleed op 22 oktober 2001, op 81-jarige leeftijd.
De penning werd voor het eerst uitgereikt bij het 84ste congres, op 7 oktober 2006 in Amsterdam. Hieronder vindt u de namen van personen die deze penning hebben ontvangen met de datum wanneer zij de penning hebben ontvangen:

Jacob Kohnstamm – 7 oktober 2006
Erwin Nypels – 7 oktober 2006
Eddy Schuyer- 1 juni 2007
Ingrid van Engelshoven – 9 maart 2013
Bart Robbers – 8 februari 2014
Joris Backer – 1 november 2014
Rudi Nieuwenhoven – 1 november 2014
Machteld Versnel-Schmitz – 18 januari 2015
Ad van Vugt – 16 oktober 2016
Elida Tuinstra – 16 oktober 2016
Marty Smits – 30 oktober 2016

Jet de Bussypenning

Sinds 2003 reikt D66 de Jet de Bussy-penning uit aan vrijwilligers die zich op lokaal en/of regionaal niveau bijzonder en langdurig hebben ingezet voor de partij. De penning is vernoemd naar Jet de Bussy, Amsterdams lid van het eerste uur. In de 32 jaar dat zij lid was van D66 heeft zij zich bijna continu ingezet door hand- en spandiensten te vervullen. Zij stond nimmer kandidaat voor een lijst, maar was bij elke verkiezing actief in de verkiezingscommissie, campagnecommissie of als bestuurslid. Zij was het type lid dat zorgt dat anderen zorgeloos op de voorgrond kunnen treden. Zij stond klaar in weer en wind, in voor- en tegenspoed, jaar in, jaar uit, 32 jaar lang.

Hieronder vindt u de namen van personen die deze penning de afgelopen jaren hebben ontvangen in willekeurige volgorde. Het is mogelijk dat de lijst niet compleet is. U kunt een mail sturen naar c.vanderburg@d66.nl mocht u van mening zijn dat een naam ontbreekt:

Patrick Blokzijl
Wim Sekeris
Herman Kernkamp
Patrick Poelmann
Jack van der Veen
Marjan Brouwers
Roland de Bruijn
Leo Cornelissen
Willem Loos
Peter Danz
Ge Derksen
Jan Willem van Dongen
Barbara Eijsten
Frank Foks
Ruud Frische
Peter Gorissen
Vera Hartog-Potjewijd
Flip Huisman
Piet Janssen
Henk Knol
Herman Kolkman
Jan de Lange
Martin Lentink
Paul van der Linden
Ton Mosseveld
Kees Mulder
Henk Nanninga
Lieneke Nanninga-Smit
Martinet Roling-Scholten
Alice van Rooij
Joke Sewalt-Wybrandts
René van Veen
Franklin Vlam
Paul Wessels
Aleid Zuidema-de Jonge
An van der Wiel
Cees van der Veur
Edith Erkelens
Kees van Veen
Marion Wichard
Hermine Klein
Eric de Bruijn
Wim Pelgrim
Frans Visman
Cornelis Verburg
Ad Kooijman
Niels Abcouwer
Anton van der Cingel
Ger Dullens
Gerrit Oosterveld
Gerard Niels
Stijn Verbeeck
Rob Schouten
Nel Ooms-Van Oosterom
Bram Ooms
Truus Houtepen
Corné Ronda
Olaf Michielse
Bettie S. Groen
Rob Meyer
Marian van Driel-Zwaan
Kees de Wit
Hans Sprong
Karel Janssen
Harmen Klaver
Hans J.C. van Veen

Ook een bijdrage leveren? Dat kan op verschillende manieren!

 

Laatst gewijzigd op 10 november 2019