De beste kansen voor iedere student

Iedereen verdient de kans om het beste uit jezelf te halen. Daarom maken we het studenten makkelijker te studeren. Want hoe vrij zijn we als studenten zich zorgen moeten maken over of zij wel kunnen rondkomen? Of als zij niet zeker zijn van hun woning? Daarom is het tijd voor nieuw leiderschap.

Hoe vrij zijn we als Fabian niet kan doorstuderen?

Hoe vrij zijn we als Fabian niet kan doorstuderen? Beeld: Fabian

  • Wij willen een nieuwe studiebeurs voor studenten. Iedere student krijgt van ons een belastingkorting van 300 euro per maand. Daarnaast krijg je tot maximaal 400 euro aan studiebeurs als je ouders minder verdienen van 70.000 euro per jaar. Zo krijgen veel meer studenten een beurs.
  • We bouwen veel meer studentenwoningen. Het tekort van 22.000 kamers lossen we op. We gaan bijbouwen en bestaande panden ombouwen. Zo hoef je je geen zorgen te maken of je wel een leefbare kamer kan vinden.
  • We verlagen de studiedruk voor studenten. Onder andere door het bindend studieadvies te verlagen. Het bsa zorgt er nu voor dat veel studenten direct worden afgerekend als het even niet gaat. Dat is zonde van het talent.
  • We maken de toelating tot studies eerlijker. Nu gaat dat vaak met speciale toetsen, waar sommige studenten voor kunnen oefenen bij dure bureaus. Niet iedereen maakt dus een eerlijke kans op zo’n studie. Daarom herintroduceren wij loting. ook vinden we dat selectie alleen mag plaatsvinden als er te veel aanmeldingen zijn.
  • We geven elke student – ongeacht richting of niveau – de mogelijkheid om minimaal één stage of semester in het buitenland te volgen. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de toegang tot het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. We enthousiasmeren studenten die daar nu weinig gebruik van maken, zoals mbo’ers.

Overweeg je op D66 te stemmen? Of twijfel je nog tussen Sigrid Kaag en een andere lijsttrekker? Wij durven de vergelijking met andere partijen wel aan! Met de partijdige kieswijzer laten we jou de belangrijkste verschillen zien.