Sabine Andeweg benoemd tot directeur Landelijk Bureau D66

Met ingang van 15 februari 2022 wordt Sabine Andeweg de nieuwe directeur van het Landelijk Bureau van D66. Dat heeft het Landelijk bestuur van D66 vandaag besloten.

De 49-jarige Arnhemse volgt daarmee Sander Bus op. Partijvoorzitter Victor Everhardt: “Ik ben heel tevreden dat we met Sabine een stevige directeur benoemen met kennis van zaken. Wij kennen haar als een enthousiaste leider met een bijzondere gedrevenheid voor de vereniging van D66. Het Landelijk Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat we met haar de huidige koers kunnen continueren, bestendigen en uitbouwen.”

Sabine Andeweg - Beeld: Jeroen Mooijman

Begonnen als verenigingsadviseur

Sinds 2016 is Andeweg werkzaam op het Landelijk Bureau van D66. Sinds 2019 maakt zij deel uit van de directie. De voorbije drie jaar was zij als manager Vereniging & Opleiding onder andere verantwoordelijk voor de versterking van de vereniging, het ontwikkelen en uitvoeren van opleidings- en ontwikkelprogramma’s en de processen en procedures rondom verkiezingen.

D66 heeft momenteel 31.800 leden en wil zich de komende jaren richten op duurzame groei.

Andeweg: ”Ik heb ontzettend veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Samen met alle medewerkers, vrijwilligers en professionals, binnen en buiten de vereniging, waar we op kunnen bouwen! Want samen maken we D66, sterk, duurzaam en veerkrachtig!”