Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Topinkomens publieke sector

D66 ondersteunt het normeren van de semipublieke topinkomens. Waar er sprake is van publiek geld, heeft de overheid de verantwoordelijkheid om te komen tot normering. Daarom heeft D66 voor de Wet Normering Topinkomens gestemd. Deze wet is op 1 januari 2013  in werking getreden.

Kloof tussen een carrière in de private en publieke sector

D66 vindt dat de publieke inkomensontwikkeling in het topsegment transparant en gematigd zijn. Tegelijkertijd moet er zorgvuldig gehandeld worden. De vergrijzing, de bezuinigingen op de overheid, en de jarenlang gehanteerde nullijn voor ambtenaren, zetten (de kwaliteit van) het ambtelijke apparaat verder onder druk. Toptalent krijgt bij de private sector ruimere ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor nieuwe generaties minder snel voor een carrière bij de overheid zullen kiezen. In april 2004 publiceerde een commissie onder voorzitterschap van oud-VVD-leider Hans Dijkstal het rapport ‘Over dienen en verdienen’. In dit rapport kwam naar voren dat de kloof tussen een carrière in de private en publieke sector al erg groot was. Die kloof is inmiddels nog groter en een baan in de publieke sector is steeds minder aantrekkelijk.

Laatst gewijzigd op 1 februari 2017

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48