Dit is het moment om aan Nederland te laten zien dat er een optimistisch alternatief is. Word lid. Sluit je aan bij D66.

  • Vanaf 2 euro per maand

Dit is het moment om aan Nederland te laten zien dat er een optimistisch alternatief is. Word lid. Sluit je aan bij D66.

  • Vanaf 2 euro per maand

Wij geloven dat mensen pas echt vrij zijn, als ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Als ze eerlijke kansen hebben om er iets van te maken in het leven. Als ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun huis of hun inkomen, als het een keer tegen zit. Als de democratie zo werkt, dat iedereen kan meepraten. Als de wereld waarin we leven ook van waarde is voor generaties na ons en je geen zorgen hoeft te maken over de natuur en het klimaat.

Om iedereen werkelijk vrij te laten zijn, mogen we niemand laten vallen. Iedereen die het nodig heeft, verdient steun of hulp. Op school, in de zorg, door de overheid.

Wij willen een politiek die weer omkijkt naar mensen en verder kijkt dan morgen. Een politiek die echte keuzes maakt. Want het land smacht naar perspectief. Dat vraagt om duidelijke antwoorden.

D66 maakt die keuzes. De klimaatcrisis. De woningnood. De groeiende kansenongelijkheid. Dit is het moment. En dat kan alleen met jouw steun.

  1. Kun je meepraten en –stemmen over de koers van D66 tijdens onze landelijke en regionale ledencongressen.
  2. Heb je toegang tot exclusieve evenementen die wij organiseren, zoals de Nieuwe Ledendag in de Tweede Kamer.
  3. Kun je gebruikmaken van het brede aanbod aan opleidingen en trainingen die wij aanbieden.
  4. Ontvang je drie keer per jaar ons ledenmagazine Democraat.

Iedereen moet de kans krijgen de beste versie van zichzelf te worden. Daarom zorgen we voor meer aandacht voor kinderen, door kleinere klassen. Voor gratis kinderopvang, zodat ouders werk en gezin beter kunnen combineren. Voor meer salaris, vertrouwen en ruimte voor de leraar. Voor het beste onderwijs en een nieuwe studiebeurs voor studenten.

De klimaatcrisis pakken we hard aan. Door groen en innovatief ondernemerschap verdienen we geld en creëren we nieuwe banen. Vervuilende bedrijven gaan meer betalen. We maken Nederland de grootste producent van windenergie in Europa.

Te veel mensen missen de basis van een goed en fijn huis. Dus investeert D66 fors in nieuwe woningen. We willen zo snel mogelijk een miljoen betaalbare en energiezuinige huizen bouwen. Door de aanleg van groen en snel openbaar vervoer zijn we vrijer om te wonen en te werken waar we willen. Huisjesmelkers die te hoge huren vragen, pakken we aan.