Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Sport

Sport draagt sterk bij aan een gezond en een gelukkig leven, voor alle leeftijden. Daarom vindt D66 het belangrijk om sport en bewegen te stimuleren en te faciliteren.

Sport belangrijk onderdeel van schoolopleiding

Bij sport geldt ‘jong geleerd is oud gedaan’. Gymles en bewegen is daarom voor D66 een belangrijk onderdeel van de schoolopleiding. Hierin kan worden samengewerkt met lokale sportverenigingen. Toegankelijke en betaalbare lokale sportvoorzieningen en sportverenigingen zijn essentieel om mensen te laten bewegen. Ook voor ouderen is het belangrijk om in beweging te blijven. D66 wil dat stimuleren, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van ‘applied health gaming’, waarmee iedereen op eigen niveau kan blijven bewegen.

 Topsporters

Topsporters leveren  een belangrijke bijdrage aan de samenleving en de internationale zichtbaarheid van Nederland. D66 wil talenten de kans geven om te excelleren door goede faciliteiten te bieden en eventuele drempels weg te nemen. Bijvoorbeeld door topsporters de mogelijkheid te bieden om na hun sportcarrière nog een studielening aan te kunnen vragen.

Sport moet eerlijk zijn

Daarnaast is D66 voorstander van de organisatie van topsportevenementen in Nederland, waarbij een goede en eerlijke financiele onderbouwing natuurlijk noodzakelijk is. Sport moet eerlijk zijn en de winst op eerlijke wijze behaald. Daarom moet dopinggebruik, corruptie en matchfixing worden aangepakt op internationaal niveau.

Laatst gewijzigd op 2 februari 2017

Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48