Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Patiënt centraal

D66 stelt de patiënt centraal door de basiszorg in de buurt te organiseren. Dit geldt voor ouderenzorg, jeugdzorg en zorg voor chronisch- en langdurig zieken. Huisartsen en andere medische professionals moeten hierbij fungeren als eerste vertrouwenspersoon. Door samenwerking tussen verschillende instanties, het uitgaan van de eigen kracht van mensen en het stimuleren van zelfredzaamheid kan de patiënt zo lang mogelijk thuis basiszorg ontvangen. Zo kan dure ziekenhuiszorg worden voorkomen. Bovendien pleiten we  voor een nieuw soort zorginstelling tussen de eerste en tweede lijn, waardoor specialistische zorg voorhanden is, die dichterbij,  meer gespecialiseerd en ook nog goedkoper is. Daarbij wil D66 extra investeren in wijkverpleegkundigen, die in dit nieuwe systeem de rol van centraal aanspreekpunt moeten gaan vervullen.

Patiëntenorganisaties krachtiger

Patiëntenorganisaties dragen bij aan zelfbewustzijn en autonomie van patiënten en zorggebruikers. D66 wil dat de patiëntenbeweging doorgaat met het bundelen van haar krachten en een krachtige tegenspeler is tegenover zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Om de patiëntenorganisaties in staat te stellen deze rol als derde partij volwaardig te kunnen uitoefenen, wil D66 hun financiering structureel verbeteren.

Laatst gewijzigd op 2 februari 2017

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48