Ronny Hameleers

Ronny Hameleers - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Mijn naam is Ronny en in het dagelijks leven ben ik Engels docent op een middelbare school. Ik hecht veel waarde aan maatschappelijke betrokkenheid, omdat Roermond niet alleen voor mij en mijn gezin een prettige plek moet zijn om te wonen en te recreëren, maar ook voor mijn naaste buren en inwoners aan de andere kant van de stad. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid waar ieder op zijn eigen manier een steentje aan bij zal moeten dragen. Samen maken we van Roermond de mooie en bruisende gemeente die het is en hopelijk nog heel lang zal zijn.

  • 32 jaar
  • Roermond
  • Sint Odiliënberg

Na al lang politiek geëngageerd te zijn wilde ik me nu ook daadwerkelijk actief gaan inzetten om van Roermond een nóg mooiere gemeente te maken dan dat deze al is. Daarom heb ik me in november 2020 aangesloten bij D66.
Helaas staat de samenleving door de coronacrisis al twee jaar zo goed als stil. Echter, we móeten vooruit en ik ben er van overtuigd dat dit het beste kan met een progressieve en sociaal-liberale blik. Hierin zie ik voor de gemeente een rol die uitgaat van de kracht van het individu; die stimuleert het beste uit elkaar te halen; die zorgt dat iedereen hier gelijke kansen in krijgt en die een helpende hand biedt waar dat nodig is. Persoonlijk wil ik me graag inzetten voor een krachtig leerklimaat voor de Roermondse scholieren en studenten. Onder een krachtig leerklimaat versta ik dat elk kind de mogelijkheid zou moeten hebben zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Niet alleen in de klas, maar ook daar buiten. Door de verbinding te zoeken tussen onderwijs, cultuur en ondernemers wordt een normale schooldag een rijke schooldag

Lievelingsplek in Roermnd (en waarom?)

De Roerkade in de zomer, samen met vrienden een drankje drinken op een van de talrijke terrassen. Een mooie en levendige plek waar het heerlijk toeven is. Hier mag Roermond trost op zijn.

Welke kansen zie jij voor Roermond?

Roermond is een bruisende stad, waar het fijn wonen is. Maar iets dat goed is kan altijd beter, denk hierbij aan het actief stimuleren van samenwerking tussen onderwijs, cultuur
en lokale ondernemers. Verbind mensen met elkaar en voed de creativiteit en daadkracht die daar uit kan ontstaan.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Het stimuleren van een intensievere samenwerking tussen onderwijs, cultuur en lokale ondernemers. Leren vindt niet alleen in de klaslokalen plaats, maar óók daarbuiten. Laat leerlingen ervaren hoe, dat wat ze op school leren, terugkomt in de samenleving.
  • Het actief stimuleren van een rijke schooldag waarbij álle leerling, buiten het reguliere lesaanbod, in contact kunnen komen met een gevarieerd aanbod aan sport en cultuur. Laat leerlingen proeven aan zo veel mogelijk dingen zodat ze kunnen ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn, óók als dit vanuit thuis niet gestimuleerd kan worden.
  • Een aantrekkelijk en gevarieerd cultureel aanbod dat ook inwoners uit omliggende gemeenten aantrekt. Laat het Roermondse talent stralen, biedt de mogelijk om te laten zien wat we in huis hebben

Wat betekent D66 voor jou

D66 is hét sociaal-liberaal geluid in de landelijke en gemeentelijke politiek. Een partij die open staat voor iedereen en gelooft dat iedereen dezelfde kansen verdient om het beste uit zichzelf te halen. Hierin staat de kracht van het individu voorop en reikt D66 de helpende hand waar dat nodig is. Zo is iedereen vrij, maar laten we niemand vallen.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Dracula door Bram Stoker, een klassieker uit het Horror/Gothic Fiction genre. Stoker weet vanaf de eerste bladzijde op een meesterlijke wijze een naargeestige atmosfeer te creëren die je nekharen overeind doen staan. In de vorm van een briefroman tasten zowel de personages als de lezer regelmatig in het duister, dit zorgt voor een interessante spanningsopbouw.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Een theaterlezing door Maarten van Rossum over de stand van de Nederlandse democratie in Theaterhotel de Oranjerie.