Mark Arts

Mark Arts - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Direct na mijn studie Internationale Bedrijfskunde ben ik bij Universiteit Maastricht aan de slag gegaan. Eerst als docent en later als projectmanager voor IT en Onderwijs & Onderzoek. In die hoedanigheid had ik al veel te maken met een ander soort politiek en besluitvorming in commissies en raden. In mijn huidige baan werk ik in een groot internationaal opererend IT-bedrijf met verschillende belangen van verschillende landen en vestigingen bijvoorbeeld.

Ik ben opgegroeid in Horn en na mijn studie in Maastricht ben ik in Kronenberg gaan wonen. Sinds 6 jaar woon ik samen met mijn vrouw en twee dochters in Roermond.

Naast mijn werk ben ik sinds 2021 ook voorzitter van volleybal vereniging VC HERO en samen met mijn familie runnen we een stichting die zich inzet voor een weeshuis met een school in Sierra Leone. Mijn vader (Henk Arts) is die stichting ooit gestart en wij zetten zijn werk zo voort.

  • 49 jaar
  • Roermond
  • Roermond
  • Hij/hem

Lievelingsplek in Roermond (en waarom?)

De Roer: Heerlijk genieten van het uitzicht of lekker wandelen langs het water.

Welke kansen zie jij voor Roermond?

We moeten doorgaan met bouwen voor alle doelgroepen op een zo groen mogelijke manier. Als gemeente moeten we meer maatwerk leveren voor de inwoners van de stad waar mogelijk. De invoering van de omgevingswet gebruiken om inspraak en communicatie te verbeteren. Ook moeten we kansen bieden aan iedere inwoner om zichzelf te ontwikkelen door actief gebruik te maken van bestaande netwerken en organisaties, maar ook door gericht mensen op te zoeken.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • De aandacht terugbrengen naar de hoofdzaken en de agenda niet laten domineren door de waan van de dag.
  • De communicatie over de besluitvorming in de Gemeenteraad helderder maken zodat iedereen weet wat er speelt.
  • Keuzes en besluiten in duidelijke taal communiceren.

Wat betekent D66 voor jou?

Samen met iedereen die actief betrokken is bij D66 in Roermond hebben we een goed verkiezingsprogramma opgesteld waarin we een vertaling geven van de onderwerpen die in het DNA van D66 zitten. Roermond heeft behoefte aan een progressieve, liberale, niet-populistische beweging die opkomt voor de hele Roermondse samenleving. Daarbij is het onze taak om een stem te vormen voor alle wijken en dorpen in de Gemeente Roermond. Samen met een (nog) relatief kleine groep mensen binnen D66 Roermond is dat een mooie uitdaging waar ik me graag voor in wil zetten!

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

De meeste mensen deugen – Rutger Bregman. Allerlei dingen die je voor waar aanneemt worden ter discussie gesteld. Waarom doen we wat we doen?
Fictie: boeken van schrijvers zoals John Grisham, Lee Child en Jeffery Deaver. Van die laatste schrijver is The October List een fascinerend boek omdat het begint met het eind, de hoofdstukken staan als het ware in omgekeerde volgorde.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Veel ging er niet door de laatste jaren. De laatste film in de bioscoop was Eifel, over ingenieur Eifel en de bouw van “zijn” toren.