Ferdinand Pleyte

Ferdinand Pleyte - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Politiek is een manier om maatschappelijke betrokkenheid in de praktijk te brengen. Met het abstracte en tegelijkertijd heel praktische doel het leven van mensen steeds net iets beter te helpen maken. Met extra aandacht voor kansengelijkheid.

Daarbij gaat het niet alleen om resultaten in het hier-en-nu. Waar mogelijk zijn de belangen van komende generaties de stip op de horizon waar de keuzes die we nu maken op zijn gericht.

  • 69 jaar
  • Amsterdam
  • Roermond
  • Hij/hem

ECI Cultuurfabriek
Omdat daar, zo dichtbij en laagdrempelig, zoveel moois te beleven is. En vanwege het inmiddels grote aantal mooie momenten daar meegemaakt en de bijzondere mensen daar ontmoet.

Roermond is een prachtige gemeente met uitstekende voorzieningen. Als het lukt om met elkaar op een meer opbouwende en optimistische manier te gaan samenwerken, kunnen we onze gemeente voor iedereen nog veel aantrekkelijker maken.

Cultuur, middel om beter met elkaar om te leren gaan, voor iedereen toegankelijk maken.
Belang onderwijs benadrukken, iedere investering in de talenten, passies en weerbaarheid van jongeren levert voor jongere en samenleving nog generaties lang een prachtig rendement op.
Herinrichting van het financieel systeem, zodat de keuzes die gemaakt worden meer overzichtelijk en afgewogen tot stand komen (waardoor de politiek weer de rol kan nemen waar ze voor is bedoeld).

Politiek vraagt om het maken van keuzes, toch is een partij ook een cultuur, een levenshouding. Bij D66 is die pragmatisch, open en toekomstgericht. Bij die houding en bij die mensen voel ik me thuis.

Sinaï tapijt, van Edward Whittemore (deel 1 van het ‘Jeruzalem kwartet’)
Omdat het gaat over de lokroep van het Midden-Oosten. Over verleidingen en dromen. Over overwinnen en falen. Altijd in de meest fantastische kleuren, met onverwachte wendingen en verrassingen. Een boek dat je steeds langzamer gaat lezen, omdat je niet wilt dat het verhaal eindigt.

De expositie in het Bonnefantenmuseum ‘Deep See Blue Surrounding You’, van Laure Prouvost.
Veel lokale culturele evenementen kunnen geen doorgang meer vinden. Dat is jammer, ik bezoek ze graag. Of het nu meer traditionele cultuur is of urban. Deze expositie in Maastricht kon nog wel doorgaan en ik weet dat een uitnodiging voor een opening van Bonnefanten altijd een goed bestede middag is.