Ivo Berben

Ivo Berben - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Vroeger heb ik altijd geleefd met de gedachte dat alles vanzelf sprekend is. Nu ben ik 17 jaar en is deze gedachte compleet verdwenen. Je hoeft het nieuws maar te lezen en je wordt overladen met confronterende feiten. Iemand die in elkaar wordt geslagen omdat hij zijn geslacht niet wilt prijs stellen, journalisten die worden bedreigd, lhbti-vlaggen die in brand worden gestoken en de ongekende gevolgen van de klimaatverandering. Is dit daadwerkelijk de samenleving waarin wij leven? Waar staan we over 20 jaar als dit zo doorgaat? Dit maakt mij bang maar boven alles boos en gefrustreerd. Dit moet anders!
Een belangrijke rol hierin is weggelegd voor de gemeente. Want als er geen verandering is in een gemeente, kan nooit het optimale landelijke resultaat worden bereikt.

  • 19 jaar
  • Maastricht
  • Herten (Roermond)
  • Hij/hem

Ik wil graag samen met D66 Roermond mij inzetten voor een sprint voorwaarts in onze gemeente Roermond.
Een Roermond waar niemand zich zorgen hoeft te maken om hand in hand op straat te lopen met wie hij/zij wilt. Een gemeente waar we niet bang hoeven te zijn voor een nieuw extreme hoogwaterstand. Een gemeente waar je hond door het gras of bos kan rennen
zonder belemmert te worden door zwerfafval. Waar jong en oud kunnen zijn wie ze willen zijn. Waar we ieder individu respecteren.
Het is erg ambitieus, maar ik ben er heilig van overtuigd dat wij dit met zijn allen kunnen bereiken als we échte keuzes durven te maken. Samen met D66 Roermond kunnen we streven naar een gemeente die nog duurzamer, groener, veiliger en vrij is. Een Roermond voor iedereen, ook voor de toekomst!

Lievelingsplek in Roermond (en waarom?)

Mijn lievelingsplek in de gemeente is toch echt de dijk in Ool langs de Oolderplas. Je kunt er heerlijk uitwaaien terwijl je aan de wandel bent of je hond uitlaat en in mijn geval lekker aan het joggen bent. De verlichting op Toren7 laat mij ook genieten, als ik hem zie branden maakt dat ik besef dat ik echt trots en blij ben dat ik de gemeente Roermond mag wonen.

Welke kansen zie jij voor je Roermond?

Ik zie in Roermond een gemeente voor de toekomst. Waar we vooruitlopen op duurzame energie. Een plek waar je kunt wonen en werken. Een ideale stad voor toeristen: genieten van de wateren en de natuur maar ook kunt winkelen en tegelijk betoverd raakt door de
historische plekken of een avond kunt genieten in het theater of museum. Een gemeente voor jong en oud met diverse culturen waar we van elkaar leren en inspireren. Roermond heeft alles in handbereik voor een bruisende en toekomstbestendige gemeente.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een actievere houding voor het tegen gaan van discriminatie in de gemeente: ga het gesprek aan met inwoners die te maken krijgen met discriminatie, waar ligt de behoefte van hen. Wat kan de gemeente samen met het onderwijs doen? Hoe wordt het ADV meldpunt toegankelijker?
  • Betere verzorging van de berm langs wegen. Er ligt teveel afval met alle gevolgen van dien voor het milieu.
  • Hogere parkeertarieven en/of geen tarief voor burgers met een elektrische auto. Om duurzame vervoersmiddelen en het ov te stimuleren.
  • Betere controle/handhaving 30 zones bebouwde kom

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die niet alleen naar vandaag maar ook naar morgen kijkt. Een partij die verantwoordelijkheid durft te nemen en keuzes durft te maken. Een partij die niet achterom kijkt maar juist recht naar voor. Een partij die streeft naar een samenleving waar
ieder mens er toe doet. Een samenleving niet alleen voor ons, maar ook voor onze toekomstige generatie.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Confettiregen van Splinter Chabot. Een boek die een mooi inkijkje geeft in de zoektocht van een kind naar wie hij is. Een lastige strijd in een wereld waar we denken in hokjes. Het geeft een beeld van wat kinderen meemaken als ze als “anders” worden beschouwd. Met het besef dat nog steeds vele kinderen dat proces moeten beleven is het ook een boek dat raakt.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Het Scapino Ballet Rotterdam met de voorstelling Casablanca. Prachtige voorstelling gebaseerd op de Hollywood film uit 1942. Het theater is voor mij een plek om te ontspannen, te genieten en te inspireren. Je vergeet even alles als je in het theater bent. Een van de mooiste vormen van cultuur.