Marius Hekker

Marius Hekker - Beeld: Marius Hekker

Al jaren woont Marius met zijn vrouw en eerder de opgroeiende kinderen met veel genoegen in de Roermondse wijk Hoogvonderen. Met een vooropleiding elektrotechnisch ir. aan de TH Delft werkte hij bij ADT Security Systems in Rotterdam als Manager Engineering, waarna hij met Roermond als uitvalsbasis Roermond Europees gewerkt heeft in de diverse vestigingen en aan projecten in een aantal Europese landen, de Arabische Emiraten. Later werkte hij 15 jaar als Technisch Directeur bij de Belgische vestiging van ADT in Brussel. Daarnaast was Marius jarenlang Staatsexamen examinator wiskunde.
In het Roermondse jarenlang actief geweest beginnend als jeugdteam coach bij RHC Concordia en uiteindelijk voorzitter van de club in de negentiger jaren van de vorige eeuw. En nu nog actief in het bestuur van de Stichting Hammerveld die voor de hockeyvelden zorgt en waar het nodige te doen was en is na het hoogwater van juli 2021. Hij is penningmeester bij de schaakclub ‘t Pionneke, die wekelijks bij de Jo Gerrishal de interne competitie speelt.
Het sociaal-liberale gedachtegoed al jaren waarderend is hij in 2021 lid geworden van D66. Al gauw contacteerde fractievoorzitter Michael Kalthoff hem om actief te worden in de steunfractie. Hij hoopt een nuttige bijdrage te kunnen leveren met name op het gebied van duurzaamheid, energietransitie, verkeer en vervoer en financiën, daarbij de kernpunten van het D66 verkiezingsprogramma en gedachtegoed als geheel niet uit het oog te verliezend.
Zijn belangrijkste hobbies zijn wandelen (bijna iedere dag ergens in het Meinweg gebied te vinden, maar ook elders. waaronder bij de Swalm en in het Leudal), modelspoor en belangstellende in spoorwegen, pianospelen, ICT in het bijzonder websites onderhouden en bouwen en schaken.