Michael Kalthoff

Michael Kalthoff - Beeld: Fotostudio Carreno / D66 Roermond

Ik heb een bedrijfskundige en bestuurskundige achtergrond. Ik begon met vmbo, en ben na mbo en hbo afgestudeerd aan de universiteit. Mijn levensmotto is: ‘The sky is the limit’. Ik ben van mening dat je veel kan bereiken als je maar echt wilt en je een eerlijke kans krijgt. Ik ben geboren in Herten, vervolgens heb ik op diverse plekken in Nederland gewoond en na buitenlandse avonturen in Spanje en Frankrijk weer teruggekeerd naar mijn geliefde Roermond. Ik heb gewerkt voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Provincie Limburg en bij diverse Limburgse (grote en kleine) gemeenten. Ik werk nu als strategisch beleidsadviseur voor de gemeente Stein.
Mijn ambitie is om voor alle Roermondenaren op gebied van onderwijs, klimaat, cultuur en economie kansen te creëren.

D66 zet zich in voor een sterk en leefbaar Roermond. Roermond heeft een sterk D66 nodig!

 • 36 jaar
 • Herten (Roermond)
 • Maasniel (Roermond)
 • Hij/hem

Mijn favoriete plekje in Roermond is het Munsterplein. Ik zit het liefst met gezelschap en met een hapje en drankje op een van de mooiste pleinen van Nederland. Ook vaar ik graag over de Maasplassen, fiets graag langs de meanderende Swalm in Asselt en wandel graag in de natuurgebieden van Asenray en Swalmen.

Roermond is een mooie en veelzijdige stad met unieke wijken en kernen. Veel gaat al goed in Roermond en daar mogen we trots op zijn. Er zijn ook uitdagingen waar we aan moeten werken. In de Roermondse politiek praten we veel over details en procedures, waardoor we de echte belangrijke zaken te vaak uit het oog verliezen. Hier zie ik een kans om te verbeteren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

 • Gelijke kansen in Roermond!
  Iedere Roermondenaar moet vanaf dag 1 kansen krijgen ten aanzien van goed onderwijs, een geschikte woning, een gezonde leefomgeving en voldoende werkgelegenheid. Niet iedereen in Roermond heeft momenteel perspectief op een goed bestaan.
 • Klimaatneutraal Roermond in 2050
  Klimaatverandering is een feit. Verandering van het menselijke gedrag is noodzakelijk om onze planeet leefbaar te houden. Ook op lokaal niveau moeten we hieraan een bijdrage leveren.
 • Moderne en toegankelijke politiek
  Roermond is niet gebaat bij ellenlange raadsvergaderingen met politieke discussies op detailniveau en over procedures. Raadsvergaderingen moeten korter, meer op hoofdlijnen en de gemeenteraad moet nog beter in staat worden gesteld om haar kaderstellende en controlerende rol goed te vervullen.

Een betrouwbare, moderne en toekomstgerichte partij die verantwoordelijkheid durft te nemen. Ik geloof in vrijheid in verbondenheid. Ieder mens is uniek, maar we zijn ook sociale wezens, die hun vrijheid vormgeven en zich ontwikkelen samen met anderen. Met optimisme en lef, met vernieuwende ideeën gebaseerd op feiten pakken D66’ers de belangrijkste uitdagingen van vandaag én morgen aan. Bij deze partij voel ik me thuis.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

 • Optimisten hebben de hele wereld (Charles Groenhuijsen). Als ik ergens pessimistisch van word, dan is het van de kwaliteit van pessimistische voorspellingen die we dagelijks voorbij zien komen. Een verfrissend boek met 96 redenen om opgewekt naar de toekomst te kijken. Zoals Obama in 2016 verwoordde ‘Als ik een moment in de geschiedenis moet kiezen om geboren te worden zou dat vandaag zijn. We hebben het geluk te leven in de meest vreedzame, meest welvarende, meest vooruitstrevende periode in de geschiedenis van de mensheid’. Na het lezen van o.a. dit boek sluit ik me daar volledig bij aan.
 • 365 dagen onderweg Floortje Dessing. Altijd genieten van de prachtige bestemmingen die Floortje bezoekt.

Laatst bezochte culturele events? Waarom ga je graag daarheen?

 • Filosofisch cabaret met Tim Franssen (titel: De mens en ik). Samen met mijn vader bezoek ik graag voorstellingen van hem. Ze zetten ons aan het denken en na afloop hebben we onder het genot van een hapje en drankje leuke gesprekken hierover.
 • Limburg festival. Genieten van verrassende acts in de eigen omgeving. Vooral de laagdrempeligheid spreekt me aan én de veelheid aan kunstzinnige activiteiten.
 • Hopelijk kunnen we in 2022 weer naar Solar! Een geweldig evenement in Roermond.