Vincent Maessen

Vincent Maessen - Beeld: Vincent Maessen

Roermond is een onontdekte parel. Toen ik 18 was, ging ik het huis uit. Na 9 jaar en een paar avonturen in het buitenland, kwam ik erachter hoe mooi Roermond in vergelijking is. Een oude, bruisende stad die internationaal op de kaart staat, met fantastische mensen die niet bang zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. Wij weten ons goed ‘in the picture’ te spelen. Het zegt al genoeg dat Roermond in het verleden drie minister-presidenten heeft geleverd. Maar stilstand is achteruitgang. Wij moeten mee met de tijd, en weer prachtige prestaties neerzetten in de toekomst.

  • 32 jaar
  • Roermond
  • Roermond
  • Hij/hem

Roermond moet vooruit kijken naar de komende decennia in plaats van de volgende raadsperiode. Als ondernemer kijk ik immers ook niet alleen naar de korte termijn. Wij moeten niet alleen de stad toekomstbestendig maken, maar onze kinderen voorbereiden op de toekomst. Onderwijs ondersteunen, vol inzetten op duurzaamheid en een stad achterlaten die ook onze kinderen later mooi vinden. Dáár zet D66 zich voor in.

Lievelingsplek in Roermond (en waarom?)

De Schaatsvijver in Maasniel. Een prachtig stukje natuur waar je lekker kunt wandelen (en schaatsen). Bovendien kun je eromheen alle faciliteiten vinden die nodig zijn voor een sterke stad. Geweldige scholen, een zwembad, een grote sporthal, een groot sportveld, en zelfs een eeuwenoud kasteel voor een stukje cultuur. En dat alles in een enorm actieve woonwijk. Wat wil je nog meer?

Welke kansen zie jij voor je in Roermond?

Roermond heeft erg veel te bieden, en dat trekt mensen aan. De gemeente blijft groeien. Aan ons de schone taak om daar duurzame groei van te maken. Daarnaast mogen de wijken groener, zo maken we onze leefomgeving aangenamer. Tot slot is onze cultuur een enorm deel van de Roermondse identiteit. Die cultuur moeten we blijven stimuleren.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij die niet bang is om het lastige verhaal te vertellen, en met praktische oplossingen komt. Dat verwacht ik zelf van een politieke partij. Een partij die geen gouden bergen belooft, maar een eerlijk verhaal vertelt en de problemen van de inwoners van Roermond begrijpt.

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Lord of the Flies van de Nobelprijswinnaar William Golding. Een boek over gestrande kinderen op een onbewoond eiland die proberen zichzelf te besturen. Het bizarre aan het boek is dat je parallellen kunt trekken tussen de desastreuze pogingen van de kinderen om zichzelf te besturen, en de hedendaagse politiek.

Laatst bezochte culturele evenement?

De Leedjesmiddig van Vastelaovesvereniging de Katers in Maasniel. Goede muziek, gezellige mensen en een heerlijke reminder aan de vastelaovend vóór corona. Ik speel zelf baritonsaxofoon bij de Neelder Prinsekepel en de Philharmonie Maasniel. Muziek luisteren is mooi, het zelf maken nog veel mooier.