Twee kandidaten voor lijsttrekkersschap D66

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar kunnen de leden van D66 op twee kandidaten stemmen voor het lijsttrekkersschap. De Landelijke Verkiezingscommissie heeft vastgesteld dat Ton Visser en Sigrid Kaag aan de vereisten voldoen waaronder het verzamelen van minimaal 228 ondersteuningsverklaringen.

Het is nu aan de leden: van 20 augustus tot 2 september kan elk lid zijn voorkeur aangeven. Bij D66 hebben alle leden stemrecht en telt elke stem even zwaar. Op diverse bijeenkomsten door het hele land en ook online kunnen de leden met de kandidaten kennismaken. Uiterlijk op 5 september wordt bekend wie namens D66 de lijst aanvoert bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Ton Visser (56) uit Oisterwijk is op dit moment op Luister-en-Vertel-Tournee in de wereld. Hij probeert met mensen in gesprek te raken, naar die mensen te luisteren en hij vertelt zelf ook. Over al die ontmoetingen schrijft hij verhalen en geeft hij vertellingen.

Visser over waar hij naartoe wil met D66: “Ik wil meer begrip voor mensen die niet zoals wij in het leven staan. Mensen die niet, zoals wij, optimistisch en positief gestemd zijn, en daar ook reden voor hebben. Ook meer begrip voor mensen die zonder reden niet zo optimistisch en positief van karakter zijn als wij. Beter begrip voor mensen, wiens ambitie het is gewoon een goed leven te leiden. Uiteindelijk willen we dat allemaal.”

Sigrid Kaag (58) uit Den Haag is op dit moment Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Eerder was ze Ondersecretaris Generaal bij de VN. In 2016 won ze de Carnegie Wateler Vredesprijs.

Kaag over waar ze naartoe wil met D66: “Ik wil dat wij de grootste partij worden bij de verkiezingen. Om iedereen goed door de crisis te leiden, in een schone en eerlijke economie met nieuwe kansen en nieuwe banen. Om de verdeeldheid in de samenleving te doorbreken en een einde te maken aan de uitsluiting die te veel mensen ervaren. Om de rol van Nederland in Europa te versterken en weer echt met een open blik naar de wereld te kijken. Dat zal niet zomaar gaan, dat vraagt ook van onze partij onderling dialoog en debat. D66 moet zichzelf vernieuwen.”