Visie op een gezonde toekomst

‘Eenheid in verscheidenheid’

Sehzad helpt kinderen om gezonder te leven. Zo probeert hij te voorkomen dat kinderen later ziek worden en zorg nodig hebben.

Beeld: D66 Beeld: Sehzad helpt kinderen om gezonder te leven. Zo probeert hij te voorkomen dat kinderen later ziek worden en zorg nodig hebben.

We zitten middenin de coronacrisis. Dit heeft een enorme impact op de zorg en al haar medewerkers. Toch is het ook belangrijk om juist nu na te denken over onze zorg na de coronacrisis.

  • Meer focus op het voorkomen van zorg door gezonder te leven. Door gezond te eten, te bewegen, door schone lucht en een goede wijk.
  • Iedereen heeft recht op een gezonde toekomst. Gezondheidsongelijkheid pakken we aan.
  • Meer samenwerken tussen zorgorganisaties. Tegelijkertijd moet er ruimte zijn voor vernieuwing.
  • De patiënt of cliënt staat centraal en mag zelf zorg regelen met een ‘persoonsgebonden budget’. Als dat niet lukt, is er hulp.
  • Zorg dichterbij mensen. De huisarts centraal en belangrijke rol voor (streek)ziekenhuizen.

Tweede Kamerlid Vera Bergkamp praat je bij over onze plannen voor een gezonde toekomst. Tijdens de livesessie beantwoordde ze vragen van kijkers.

“De kracht van de zorg ligt bij de mensen die er werken. Met hun inzet en deskundigheid werken zij elke dag aan een gezond Nederland. Dat verdient alle waardering en respect.”

Vera Bergkamp, Tweede Kamerlid voor D66 en woordvoerder zorg