Ondernemen en innoveren

Bedrijventerrein Habraken

Bedrijventerrein Habraken Beeld: Stichting Parkmanagement Veldhoven

Met alle aandacht voor grote (hightech) bedrijven is het goed in het oog te houden dat het MKB nog steeds een aanjager van onze economie is. Als we spreken over aandacht voor een slim vestigingsbeleid voor bedrijven, neemt D66 daarin dan ook expliciet het MKB mee. Dit betekent onder andere dat we de bedrijventerreinen in onze gemeente blijven verbeteren en aanpassen aan de wensen van de toekomst. Het moeten gebieden worden waar het prettig verblijven is, ook als je even niet werkt, maar bijvoorbeeld een pauzewandeling maakt.

Die gedachte sluit goed aan bij de wensen van een nieuwe generatie MKB-ondernemers en werknemers. Zij vragen om moderne voorzieningen in een aantrekkelijke omgeving, wij denken aan groen en kleinschalige horeca.

Bij de verkoop van kavels op Habraken kijken we vooral naar bedrijven die een aandeel leveren in de circulaire economie. Dit zijn bedrijven die gericht zijn op hergebruik van grondstoffen of producten. Het kunnen echter ook bedrijven zijn die kennis leveren aan andere bedrijven om hergebruik te stimuleren.

Als onderdeel van de innovatieve Brainportregio wil D66 bestaande grotere bedrijven en start-ups bij elkaar brengen, zodat ze van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen brengen. Daarom wil D66 op Habraken ruimte voor bedrijfsverzamelgebouwen voor start-ups in de circulaire economie en duurzame innovatie.

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.