Wouter van der Molen

Bekijk hier de video van Wouter

Wouter van der Molen - Beeld: D66 Veldhoven

Mijn naam is Wouter van der Molen en ik ben 28 jaar oud. Ik woon al mijn gehele leven in Veldhoven. Ik had al jong interesse in de politiek en die is nooit geheel weg gegaan. Zoals dat gaat eisten de studie die aandacht en tijd op. Maar sinds dat het eindpunt van mijn Master eraan zat te komen ontbrandde dit vuurtje weer. Ik moest er weer wat mee gaan doen, en vanaf dat moment ben ik me actief mogen inzetten voor de lokale fractie. En dan nu vol enthousiasme als gemeenteraadslid voor D66 Veldhoven.

  • 31 jaar
  • Veldhoven – Oerle
  • Veldhoven – Oerle

Het zijn onrustige tijden waarbij structurele tekortkomingen echt pijn beginnen te doen. Belangrijke vraagstukken zoals de woningnood, klimaatverandering en haar gevolgen, de groei van Veldhoven en de gezondheidszorg verdienen daarom de nodige aandacht. Veldhoven is een echt fijne gemeente, maar dit blijft het niet uit zichzelf. Om dit te houden zullen we de aankomende jaren de nodige investeringen moeten maken, in aandacht, in  de aanpak maar ook vaak gewoon in middelen.

Laten we in de komende vier jaar alles op alles zetten om van Veldhoven een toekomstbestendig pareltje te maken dat de uitdagingen van nu en de toekomst makkelijk aan kan. Dat zit wat mij betreft in ons programma, maar ook in de aanpak in de raad. Goed onderbouwd te werk gaan, kritisch zijn wanneer dat nodig, complimenteus wanneer dat verdiend is. Politiek blijft in de aard tot op zekere hoogte een schaakspel, maar dat mag nooit de inhoud en vooruitgang voor de gemeente in de weg zitten, een politieke zet, puur voor het spelletje daar schiet Veldhoven niets mee op. Met deze gedachte in mijn hoofd en het programma onder de arm wil ik me hier voor gaan inzetten de komende jaren.

Voor mij is dat de Molenvelden bij Zandoerle. Ik ken het gebied daar op mijn duimpje, hoe mooi is het om daar aan de bosrand, uitkijkend over de vele akkers de zon te zien ondergaan met tjirpende weidevogels die nog even de vleugels strekken.