Erik Blokland

Bekijk hier de video van Erik

Erik Blokland - Beeld: D66 VeldhovenMijn hele leven woon ik al in Veldhoven. Het is er fijn wonen omdat alles in de buurt is, van stedelijke voorzieningen tot fijne natuur om te wandelen. Mijn dagelijks werk bestaat uit het adviseren over informatiesystemen en de werkwijzen daarmee. Ik help mensen binnen een bedrijf om aan de informatie te komen die ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Voor mij staat de mens centraal bij alle veranderingen en ik zie het als een uitdaging om van veranderingen verbeteringen te maken.

  • 64 jaar
  • Veldhoven – de PoldersHoe we Veldhoven behouden als een fijne plaats om te wonen wordt vooral bepaald door de lokale politiek. De komende jaren wil ik me inzetten voor de D66 Veldhoven. D66 omdat dat een partij is die mensen in staat stelt zelf keuzes te maken en tevens oog heeft voor wat mensen nodig hebben. De inhoudelijk belangrijke thema’s voor mij zijn de energie transitie, de ruimtelijke ordening en huisvesting.

Voor deze onderwerpen is het nodig om de inwoners van Veldhoven te betrekken en met hen oplossingen mogelijk te maken. Zodat wonen voor iedereen betaalbaar wordt. Dat iedereen kan meedoen aan de energie transitie en dat we oplossingen kiezen die direct voordelen opleveren. Dat er gewerkt wordt aan het beter betrekken van inwoners bij de bouwplannen in hun omgeving en dat er echt samenspraak met hen is over de uiteindelijke inrichting van hun omgeving.

Het zijn allemaal onderwerpen waarin grote veranderingen nodig zijn; dat vraagt visie en creativiteit om die veranderingen in gang zetten en om groepen mensen met elkaar aan de slag te laten gaan. Ik hoop daar een goede bijdrage aan te kunnen leveren.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De grafheuvels tussen Toterfout en Halfmijl die meer dan 3000 jaar oud zijn! Natuur, sfeer en besef dat er hier vroeger ook mensen woonden.