Erik Simonse

Bekijk hier de video van Erik

Erik Simonse - Beeld: D66 VeldhovenSinds de afronding van mijn studie Informatiekunde (UvT) werk ik in de publieke sector. Tot 2014 via een adviesbureau en daarna als ZZP-er. Ik zet me in voor het realiseren van waardevolle oplossingen op het snijvlak van wetgeving en ICT. De laatste jaren richt ik me ook op het beïnvloeden van nieuwe wetgeving met het oog op uitvoerbaarheid. Daarbij haal ik veel voldoening uit het dienen van het algemeen belang.

  • 41 jaar
  • Veldhoven – Centrum

Als er iets is dat we in Nederland gemeen hebben is het wel onze drang om te kunnen leven in vrijheid. Vrijheid om jezelf te zijn zonder je onveilig te hoeven voelen door het oordeel van een ander. Vrijheid om je eigen pad te volgen met dezelfde kansen als ieder ander. Vrijheid die gebaseerd is op tolerantie en solidariteit.

Typisch Nederlandse waarden om trots op te zijn, maar door polarisatie steeds minder vanzelfsprekend. Ik hoor bij de zwijgende meerderheid die zich daar zorgen over maakt. En die probeer ik een stem te geven door lokaal actief te zijn voor D66. De partij die zich onderscheidt met genuanceerde politiek gebaseerd op eerlijke feiten.

Een onderwerp dat bij uitstek vraagt om een gebalanceerd perspectief is ons Veldhovens Citycentrum. Ik wil me inzetten voor een bruisend centrum met een goede balans tussen ondernemen, wonen, winkelen, ontwikkelen en ontspanning. Daarnaast maak ik me hard voor hoogwaardige en efficiënte gemeentelijke dienstverlening door effectieve inzet van digitalisering. Met oog voor bescherming van onze privacy en aandacht voor digitale toegankelijkheid. Andere voor mij belangrijke thema’s zijn duurzaamheid en regionale samenwerking

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Museum ‘t Oude Slot: prachtige historische ontmoetingsplek in het groen. Dit Veldhovens erfgoed belichaamt wat mij betreft onze (culturele) rijkdom.