Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 7 november 2018

Uitrol 6 Holland Houses van start

De uitrol van zes nieuwe Holland Houses in het buitenland gaat van start. Een Holland House faciliteert de basis die een bedrijf nodig heeft om van de grond te komen in het  buitenland: een fysieke ruimte, goede contacten, een secretariaat, juridisch advies. Op initiatief van D66-Kamerlid Achraf Bouali en dankzij NLinBusiness wordt het concept van het succesvolle Holland House, nu alleen nog in Bogota, ook uitgerold in Ho Chi Minh, Dubai, Mexico-Stad, Warschau, München en Guangzhou (China).

D66-Kamerlid Achraf Bouali: “Dit is goed nieuws voor Nederlandse bedrijven én voor deze zes steden. Een Holland House zorgt voor banen en vooruitgang. Het is een samenwerking waar het gastland en Nederland beide wat aan hebben.”

Goudse kaas in Colombia

Begin 2016 nam de jonge ondernemer Tobias Rijnsdorp de stap om naar Colombia te vertrekken om daar echte Goudse kaas te gaan maken. Mede dankzij het Holland House (HH) in Bogota is die wens werkelijkheid geworden. Rijnsdorp: “Ik had veel vertrouwen in mijn idee maar had wel wat twijfels;  hoe ga ik die kaasapparatuur van Nederland naar Colombia krijgen, hoe ga ik hier een joint venture opzetten met een boerencoöperatie? Dankzij de hulp en het brede netwerk van het Holland House is het mij toch gelukt deze hobbels te nemen. Met de import van de hardware kreeg ik een contact van het Holland House en binnen vier maanden stond mijn kaasmakerij op de rails.”

Goed netwerk

Rijnsdorp kreeg via het Holland House (HH) ook juridisch advies, via een betrouwbare advocaat van het HH kon hij een joint venture opzetten met de coöperatie van melkboeren. Rijnsdorp: “Door het grote netwerk van HH kwam ik in contact met Nederlandse expats en Colombiaanse bedrijven, de eerste targetgroep voor de verkoop. Onlangs heb ik een kaasproeverij georganiseerd voor potentiële klanten, waarvan een groot deel afkomstig uit het netwerk van het HH.”

Jongeren opleiden tot kaasmaker

Inmiddels staat er een duurzaam groeiend bedrijf waar Rijnsdorp terecht trots op is. Hij is verschillende jongeren uit het dorp gaan opleiden tot kaasmaker. De 120 boeren profiteren allemaal van de kaasverkoop (50% aandeel) en opkomend ecotoerisme levert wat extra’s op voor de lokale boeren, in een post-conflict gebied dat tot 12 jaar geleden nog in handen was van de FARC. Rijnsdorp: “Dat dit zo soepel is gegaan hier in Colombia heb ik voor een groot deel te danken aan het Holland House.”

 

Thema

Ondernemen & innoveren

Nederlanders ondernemen, innoveren en handelen. Zij trekken met vertrouwen de wereld in. Ondernemende Nederlanders staan te trappelen. Hun kansen liggen voor het grijpen: in handel met opkomende economieën, in schoner en slimmer produceren, in dienstverlening, in gezondheidszorg en in innovatie.

Lees meer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48