Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - Beeld: Martijn Beekman / D66

Voormalig-topwetenschapper Robbert Dijkgraaf was onze minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hij richtte zich specifiek op het beroepsonderwijs, hoger onderwijs, onderzoek en emancipatie.

  • 64 jaar
  • Ridderkerk
  • Den Haag

Robbert was hiervoor directeur en Leon Levy professor aan het Institute for Advanced Study in Princeton (Verenigde Staten). Als theoretisch fysicus richtte hij zich in zijn onderzoek op de kleinste deeltjes en de grootste structuren in het heelal.

De kans is groot dat je hem daarover wel eens hebt horen spreken, want hij vertelt er met plezier over op televisie, bijvoorbeeld bij DWDD University. Voor zijn vertrek naar Princeton was Robbert president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Robbert is getrouwd en heeft twee zonen en een dochter.

Robbert Dijkgraaf in 2009 op het D66 Congres

In 2009 sprak Robbert Dijkgraaf het congres toe. Over de stand van het onderwijs in Nederland. “Onderwijs moet niet langer gezien worden als alleen een kostenpost. Het is een goede investering. Daar zijn economen het snel over eens.”

Maak kennis met minister Robbert Dijkgraaf.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf blikt vooruit op zijn ministerschap. - Beeld: D66

In 2009 sprak Robbert Dijkgraaf het D66 Congres toe: “Plant de kennisboom vandaag!”

In 2009 sprak Robbert Dijkgraaf het D66 Congres toe: “Onderwijs moet niet langer gezien worden als alleen een kostenpost. Het is een goede investering. Daar zijn economen het snel over eens.” - Beeld: D66