Lees voor

We staan pal voor de rechten van lhbtiq+

Uitgelicht

  • Homogenezingstherapie wordt verboden.
  • We pakken de wachtlijsten aan voor transgenderzorg.
  • Je mag zelf bepalen welke letter er in je paspoort staat (m/v/x).

D66 staat pal voor de rechten van lhbtiq+-personen en zet zich in voor een wereld waarin iedereen openlijk zichzelf kan zijn. Discriminatie, geweld en andere vormen van uitsluiting zijn onaanvaardbaar. We streven niet alleen naar verbetering van de positie van lesbische en homoseksuele mensen, maar richten ons ook op bi+, transgender, intersekse, non-binaire en aseksuele individuen, evenals lhbtiq+ personen van diverse etnische achtergronden. In een tijd waarin conservatieve denkwijzen zowel binnen als buiten Nederland terrein lijken te winnen, blijven wij ons inzetten voor gelijke rechten en vrijheden voor lhbtiq+-personen.

Overweeg je op D66 te stemmen? Of twijfel je nog? Wij durven de vergelijking met andere partijen wel aan! Met de partijdige kieswijzer laten we jou de belangrijkste verschillen zien.

Dit is een nieuw en hoopvol moment voor Nederland. Een nieuwe generatie van alle leeftijden staat op. Wij willen samen de grote problemen te lijf, in plaats van elkaar. We gaan keuzes maken die te lang zijn uitgesteld. Met nieuwe energie voor Nederland.