Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Guantánamo

D66 vindt dat Guantánamo Bay zo snel mogelijk moet worden gesloten. Guantánamo Bay is namelijk een illegale gevangenis. Mensen zitten vast zonder eerlijk proces en komen niet voor de rechter. Dat is in strijd met de mensenrechten.

Werk mee onder voorwaarden

Ondanks de belofte van president Obama zitten op dit moment nog steeds gevangenen zonder proces vast in Guantánamo Bay. Dat komt doordat president Obama ze in eigen land niet kwijt kan. Tot nog toe is Nederland niet bereid geweest mee te werken om deze humanitaire schande uit te wissen. Wat D66 betreft komt daar verandering in. Om humanitaire redenen is het goed als Nederland enkele van deze gevangen opneemt. D66 verbindt daar wel een aantal voorwaarden aan. Het moet gaan om onschuldige gevangenen, die van elke blaam zijn gezuiverd. Ook moeten ze niet terug kunnen naar eigen land, omdat het daar te gevaarlijk is voor hen. En ze moeten door onze veiligheidsdiensten in de gaten worden gehouden.

Laatst gewijzigd op 12 april 2016

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48