Ons land moet zich kunnen verheugen op een mooie zomer

De verlenging van de lockdown voelt als een mokerslag. Ondernemers uit allerlei verschillende sectoren hebben het zwaar. In het coronadebat van woensdag 13 januari uitte Rob Jetten zijn zorgen over onder andere de culturele sector. De onzekerheid in de culturele en creatieve sector is erg groot. Evenementen worden niet meer georganiseerd vanwege een gebrek aan perspectief. Er kan en moet meer gebeuren om deze sector te helpen.

Zekerheid en perspectief zijn van groot belang bij het organiseren van een groot evenement. En laat dat er nou net niet zijn in tijden van corona. Dat houdt organisatoren en investeerders tegen om festivals en concerten te organiseren. Daardoor dreigt een heel festivalseizoen ten onder te gaan.

Daarom heeft D66 met de VVD een voorstel ingediend om een garantiefonds op te richten voor grote evenementen en festivals. Een risicovolle investering wordt zo afgedekt. Ons land moet zich kunnen verheugen op een mooie festivalzomer. Als we allemaal gevaccineerd zijn hebben we wel een mooi feestje verdiend.

21.01.2021

Het kabinet presenteert een garantiefonds voor cultuur- en sportevenementen en festivals.