Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Raquel García Hermida-van der Walle

Kandidaat Europarlementariër #8

36 jaar

Gorredijk

"De tijd is rijp voor een nieuwe generatie Europese politici. Internationaal, divers, meertalig, met oog voor de stad én de regio."

Raquel García Hermida-van der Walle werkt bij Stichting AAP, komt uit Madrid en werkte in Washington. Inmiddels woont ze met haar gezin in het Friese Gorredijk.

“Mijn naam is Raquel García Hermida-van der Walle. Geboren en getogen in Madrid en sinds 2012 een trotse Gorredijkse: het Friese dorp dat mij omarmd heeft en waar ik mijn Nederlands-Spaans-Fries gezin inmiddels gesticht heb.

De tijd is rijp voor een nieuwe generatie Europese politici. Internationaal, divers, meertalig, met oog voor de stad én de regio. Volksvertegenwoordigers die zich durven te plaatsen in het midden van de maatschappij en daarin het dialoog aan te durven gaan. Mensen die bruggen kunnen slaan én onze gezamenlijke waarden en idealen- beschermen.

De ambitie van D66 is voor Europeanen te kunnen stemmen voor wie ze willen, ongeacht hun nationaliteit. Dat ideaal is op mijn lijf geschreven en onderstreept onze visie: een Europa dat open, ondernemend en vooruitkijkend is.

​Dat is éen van de redenen waarom ik het Europees Parlement in wil. Ik ben ervan overtuigd dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren aan de realisatie van een ambitieuze sociaal-liberale visie voor Europa. Mijn internationale achtergrond, ruim 15 jaar werkervaring in de relatie tussen actuele ontwikkelingen, maatschappelijke belangen en de politiek, en goed begrip van de Europese spelers en processen, vormen een goede bodem om meteen te kunnen gaan knokken.

Inzet en doorzettingsvermogen. Hart voor Europa. Een gezonde portie Spaans temperament. En wat aangeleerde Friese nuchterheid. Dat ben ik.”