Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Feiten en cijfers

D66 is sterk vertegenwoordigd in Nederland. In de Tweede Kamer hebben we 19 zetels en we leveren maar liefst zes bewindspersonen in het kabinet. Op deze pagina lees je meer feiten en cijfers over D66.

D66 in de Tweede Kamer

Op 15 maart 2017 waren de Tweede Kamerverkiezingen. D66 boekte deze verkiezingen een forste winst: van twaalf naar negentien zetels in de Tweede Kamer. Toenmalig-partijleider Alexander Pechtold reageerde op de uitslag: “Ik ben waanzinnig trots op deze mooiste overwinning sinds 1994. D66 is nu ook in de Tweede Kamer de grootste progressieve partij. We bouwen door aan een partij met leden uit steeds bredere lagen van de samenleving.”

D66 in gemeenten

In 2018 kon 94% van de kiesgerechtigden op D66 stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. In 2014 was dat nog 90%. Bij deze verkiezingen haalde D66 met 590 zetels de op drie na beste verkiezingsuitslag ooit bij de gemeenteraadsverkiezingen. D66 levert 109 wethouders in 87 colleges door het hele land. In Amersfoort, Gouda, Groningen en Leiden is D66 de grootste partij. 26 burgemeesters zijn van D66-huize.

D66 in Europa

In het Europees Parlement vertegenwoordigen twee D66’ers het D66-geluid. Zij maken onderdeel uit van de nieuwe Europese fractie Renew Europe. Samen met partijen als En Marche uit Frankrijk en Radikale Venstre uit Denemarken werkt D66 in deze fractie aan de toekomst van Europa.

D66 in de provincies

D66 is vertegenwoordigd in alle Provinciale Staten. In Flevoland, Groningen, Noord-Brabant, Noord-Holland en Utrecht maakt D66 onderdeel uit van het dagelijks bestuur van de provincie. In Zeeland is de Commissaris van de Koning van D66-huize.

Bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2019 haalde D66 zeven zetels. Aan de Waterschapsverkiezen deed D66 niet zelfstandig mee, maar ondersteunden wij de waterschapspartij Water Natuurlijk.

D66 als sterke ledenpartij

D66 is niet alleen een politieke partij in tal van gemeenteraden, maar is ook een ledenpartij. De afgelopen jaren is D66 uitgegroeid tot een stabiele en stevige politieke vereniging. Met meer dan 25.000 leden zijn we in staat nieuwe ideeën te ontwikkelen voor de toekomst en kunnen we mooie campagnes voeren. De afgelopen periode zetten relatief veel vrouwen en jongeren de stap om lid te worden. Ook lid worden? Dat kan hier!

Jaarrekening 2018

Financieel heeft D66 een prima jaar gedraaid. Door een degelijk financieel beleid op basis van meerjarige afspraken en een behoedzaam uitgavenpatroon eindigde de jaarrekening 2018 (.pdf) in de positieve cijfers.

Laatst gewijzigd op 21 augustus 2019

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48