De klimaatcrisis pakken we hard aan

De klimaat- en natuurcrisis wacht niet langer. Het is tijd voor nieuw leiderschap. Leiderschap dat een groene economie alle ruimte geeft. Waarin vervuiling moeilijk en duur wordt. En schone keuzes makkelijk en goedkoop.

Hoe vrij zijn we als Martijn zich zorgen maakt over de toekomst van de aarde?

Martijn - Hoe vrij zijn we als Martijns toekomst wordt bedreigd door klimaatverandering? Beeld: D66

  • We verhogen de klimaatambitie. In 2030 stoten we 60% minder CO2 uit. In 2050 zijn we CO2-neutraal. Er is geen tijd voor ambitieloze politiek.
  • Groene keuzes aantrekkelijk maken. En vervuilende duurder. Zo voeren we een hogere CO2-belasting in voor de industrie en verhogen we de belasting op korte vluchten. Treinen door Europa wordt juist aantrekkelijker.
  • We sluiten alle kolencentrales en stoppen met alle subsidies op vervuilende manieren van energie opwekken. We kiezen voor wind, water en zon. We worden de grootste producent van wind op zee in Europa.
  • We zorgen goed voor onze natuur. We verminderen de uitstoot van stikstof door de halvering van de veestapel.
  • We creëren alle ruimte voor bedrijven die willen verduurzamen. Het is cruciaal dat bedrijven meedoen, zodat we samen het klimaatprobleem kunnen aanpakken. Daarom schrappen we onnodige regels en stimuleren we schone productie.

Overweeg je op D66 te stemmen? Of twijfel je nog tussen Sigrid Kaag en een andere lijsttrekker? Wij durven de vergelijking met andere partijen wel aan! Met de partijdige kieswijzer laten we jou de belangrijkste verschillen zien.