Bepaal welke mails jij ontvangt

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 10 mei 2016

Brexit: wat gebeurt er met Nederlanders in Groot-Brittannië?

Kamerlid Kees Verhoeven wil van het kabinet weten wat er met de 40.000 Nederlanders in Groot-Brittannië gebeurt bij een eventuele Brexit. Verhoeven wil ook weten wat er met de 44.000 Britten gebeurt die op dit moment in Nederland verblijven.

“Wat voor invloed heeft dit op hun verblijfsstatus die gebaseerd is op EU wetgeving? Britten die vijftien jaar buiten Groot Brittannië maar in de Europese Unie wonen, mogen niet stemmen bij het referendum 23 juni. Terwijl dit referendum juist de rechten om vrij te reizen, wonen en werken in de EU waar zij dankbaar van gebruik maken, in gevaar brengt”, aldus Verhoeven.

Alternatieve deelname aan Europese interne markt

Verhoeven wil weten welke alternatieven het kabinet ziet voor een EU-lidmaatschap voor Groot Brittannië in het licht van de verblijfsrechten voor Nederlandse en Britse burgers in het geval van een Brexit. Verhoeven: “D66 houdt de Britten er liever in, maar alleen de lusten en niet de lasten zal niet gehonoreerd worden. Dat heeft gevolgen voor Britten in Nederland en Nederlanders in de VK.”


Bekijk hier de schriftelijke vragen die D66 heeft ingediend

Luister de uitzending van Stand.nl op Radio 1 met Kees Verhoeven terug.

 

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48