Piet Wijman

Bekijk hier de video van Piet

Piet Wijman - Beeld: D66 Veldhoven


Ik ben Piet Wijman, 66 jaar, getrouwd met Marie-Pierre. Samen hebben we vijf zonen en inmiddels zes kleinkinderen. Sinds juni 2021 ben ik voor D66  raadslid in Veldhoven. Een mooie en verantwoordelijke taak om me voor Veldhoven en alle Veldhovenaren in te zetten.

Daarnaast heb ik een parttime baan als zakelijk taxichauffeur en ben ik bestuurslid van Stichting Kringloop de Kempen en SWOVE.

  • 68 jaar
  • Veldhoven- 't Look

De lokale politiek biedt de mogelijkheid om echt iets te doen aan je directe leefomgeving. Als D66 staan we voor een open bestuur van de gemeente Veldhoven, waarbij we luisteren naar de mensen en tegelijk het algemeen belang afwegen. Invulling geven aan ons thema ‘Laat iedereen vrij, maar niemand vallen!’. Ik wil me daarom inzetten om de herkenbaarheid van onze Gemeenteraad en de plek van D66 daarin te vergroten.

Daarnaast heeft iedereen  recht op een dak boven zijn hoofd. De wachtlijsten voor een huurwoning zijn veel te lang en er bestaat grote kansenongelijkheid voor een koopwoning. Om die situatie te verbeteren heeft D66 plannen om meer te bouwen, maar ook om kantoren om te vormen naar woningen en flexibele woonvormen te stimuleren. Daarbij concentreren we ons op jongeren en senioren.
Tenslotte vind ik dat we als mens de aarde ’te leen’ Hebben en daar goed mee moeten omgaan. De energietransitie en het vergroenen van Veldhoven hebben dan ook  mijn volle aandacht.

Dat is het park Vogelzang. Een groene plek tussen Zonderwijk en ‘t Look waar je kunt ontspannen en heel veel mensen ontmoet. Een park waar biodiversiteit een gezicht krijgt en volop dierenleven te zien is.