Update over de formatie

De formatiegesprekken zijn nog altijd in volle gang. Van tijd tot tijd informeert D66-leider Sigrid Kaag de leden van D66 over de voortgang. Hieronder doet ze dat opnieuw.

14.07.2021


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/www/www.d66.nl/builds/2082/wp-content/themes/d66/src/Blocks/custom/text-title/text-title.php on line 32

De formatiegesprekken zijn nog altijd in volle gang. Samen met de VVD werken wij onder leiding van informateur Mariëtte Hamer aan een hoofdlijnendocument dat de basis moet worden voor een nieuw regeerakkoord. Wij hebben die taak op ons genomen, omdat de problemen in Nederland te groot zijn om aan de zijlijn te blijven staan. Van de kansengelijkheid die jonge mensen dwarsboomt tot de klimaatverandering die ons allemaal raakt.

De kabinetsformatie is de afgelopen maanden moeizaam gegaan, dat is duidelijk. Maar als tweede partij van het land en als een van de winnaars van de verkiezingen voelen wij een grote verantwoordelijkheid het goede te doen voor Nederland. Daar zetten we ons voor in.

We voeren veel gesprekken. Die verlopen in een goede sfeer. We werken langs de thema’s die de informateur in haar laatste verslag als hoofdonderwerpen heeft geïdentificeerd. Inhoudelijk gaat het er soms stevig aan toe. Dat is ook logisch, want D66 en VVD zijn twee verschillende partijen. Toch ben ik positief gestemd over wat we kunnen bereiken, over de stap die we kunnen zetten. We zijn een eind op weg, maar ook zeker nog niet klaar.
 
Na deze week nemen we even pauze. Het is voor iedereen een bewogen en ontzettend druk jaar geweest. Er is hard gewerkt, en dat hoort erbij, maar tegelijkertijd moeten we ook oog houden voor en zuinig zijn op elkaar. In het kabinet vielen het afgelopen jaar al twee collega’s uit door de hoge werkdruk. En er zitten ook twee Kamerleden thuis met een burn-out. Dat zijn tekenen aan de wand. Dus is het goed even gas terug te nemen. Ik hoop zelf veel tijd met mijn familie te kunnen doorbrengen.

Sigrid Kaag