Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vera Bergkamp (1971) is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamer voor D66.

‘Ik ben een optimist én een realist in de politiek. Als Tweede Kamerlid houd ik mij bezig met maatschappelijke thema’s, zoals de langdurige zorg, drugs en alcohol en familierecht. Daarnaast heb ik een aantal initiatiefwetten onder mijn hoede, waaronder de regulering van de wietteelt, automatisch gezag na erkenning en aanpassing van de Algemene Wet Gelijke Behandeling om een expliciet verbod te krijgen van discriminatie van transgenders en intersekse personen.

Met menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijzinnigheid wil ik het leven van mensen mooier, beter en makkelijker maken. Ik sta voor een samenleving waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.’

Portefeuilles

Langdurige zorg; Medische Zorg; Drugs & Wietteelt; Familierecht; Emancipatie;
Lid Presidium Tweede Kamer

Meer van Vera Bergkamp
Juist in deze periode van pessimisme en uitersten, wil ik met optimisme en realisme de verbinding blijven maken tussen politiek en samenleving. Met menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijzinnigheid wil ik het leven van mensen mooier, beter en makkelijker maken. In een samenleving waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.
- Vera Bergkamp