Blijf op de hoogte!

Door uw mailadres in te vullen en op "verstuur" te klikken geeft u ons toestemming om uw mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om u regelmatig updates te sturen. Hier kunt u meer vinden over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.

Steun ons en help Nederland vooruit

Vera Bergkamp (1971) is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamer voor D66.

‘Ik ben een optimist én een realist in de politiek. Als Tweede Kamerlid houd ik mij bezig met maatschappelijke thema’s, zoals de langdurige zorg, drugs en alcohol en familierecht. Daarnaast heb ik een aantal initiatiefwetten onder mijn hoede, waaronder de regulering van de wietteelt, automatisch gezag na erkenning en aanpassing van de Algemene Wet Gelijke Behandeling om een expliciet verbod te krijgen van discriminatie van transgenders en intersekse personen.

Met menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijzinnigheid wil ik het leven van mensen mooier, beter en makkelijker maken. Ik sta voor een samenleving waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.’

Portefeuilles

Langdurige zorg: Drugs & Wietteelt; Familierecht; Emancipatie
Lid Presidium Tweede Kamer

Meer van Vera Bergkamp
Juist in deze periode van pessimisme en uitersten, wil ik met optimisme en realisme de verbinding blijven maken tussen politiek en samenleving. Met menselijkheid, rechtvaardigheid en vrijzinnigheid wil ik het leven van mensen mooier, beter en makkelijker maken. In een samenleving waar iedereen zichtbaar zichzelf kan zijn.
- Vera Bergkamp