Steven van Weyenberg

Steven in 66 seconden

Steven van Weyenberg - Beeld: Rijksoverheid

Steven van Weyenberg is minister van Financiën in het demissionare kabinet-Rutte IV. In 2021 was hij demissionair staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. Hij was eerder kort staatssecretaris voor Cultuur en Media tot Rob Jetten beroep op hem heeft gedaan om de positie van Minister van Financiën te gaan bekleden na het vertrek van Sigrid Kaag.

  • 51 jaar
  • Gent
  • Den Haag

“Niet alleen grote woorden, maar ze ook omzetten in daden.”
– Steven van Weyenberg


Voor Steven is langs de zijlijn staan en “boe” roepen geen optie. Het is voor hem niet “nu even niet…”, maar “juist nu!”. In 1994 werd hij lid van D66 en de Jonge Democraten, omdat zij inhoudelijk voorop durven te lopen, en tegelijkertijd de samenwerking kunnen zoeken. Hij werd geïnspireerd om de politiek in te gaan toen hij tijdens zijn studententijd in Bosnië werkte, waar hij zag waar verdeeldheid toe kan leiden.


Steven is geboren in Gent, heeft zijn gymnasiumdiploma behaald in Hoorn en is afgestudeerd in Amsterdam in algemene economie en tevens in internationale betrekkingen. Nu woont hij samen met zijn vrouw en dochter in Den Haag, de plek waar hij al jaren de strijd voert voor D66 in de Tweede Kamer omtrent financiën en financiële markten. Hiervoor werkte Steven bij het ministerie van Economische Zaken, waar hij ook directeur Bureau Europa was. In zijn tijd als staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat maakte hij zich hard voor een goed bereikbaar en leefbaar land.


Er is dus werk aan de winkel, maar gelukkig is er ook voor Steven nog tijd voor al het moois in het leven, zoals concerten, tentoonstellingen en wandelen. Misschien kom je hem wel eens tegen op de heide op de Holterberg, de Veluwe óf ‘gewoon’ in – hoe kan het ook anders – Den Haag.