Faissal Boulakjar

Faissal in 66 seconden

Foto: Martijn Beekman – D66 - Beeld: Faissal Boulakjar

Faissal Boulakjar (1980) is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer voor D66.

D66 komt op voor alle Nederlanders. Daarom ben ik lid geworden. Dat was rond 2009. Populisme kreeg toen echt een gezicht. PVV-leider Geert Wilders kwam met steeds fermere uitspraken. Ik zag hoe D66 zich daartegen verzette. Bij D66 ligt de nadruk op het individu. Niet de groep. Het gaat erom waar je naar toe wilt, niet waar je vandaan komt. Dat sprak mij aan. Ik wilde verantwoordelijkheid nemen, niet langs de zijlijn blijven staan en werd lid van D66.

In 1966 kwam mijn vader als gastarbeider vanuit Marokko naar Nederland. Hij werkte in een fabriek in Breda. Zeventien jaar later volgde ik samen met mijn moeder, drie broers en drie zussen. We groeiden op in kleine wijk in Breda met veel gastarbeiders. Ik volgde een opleiding voor jeugdprofessional en was daarnaast maatschappelijk actief als jeugdvoorzitter bij de voetbalvereniging. Ik werkte veel met jongeren, zowel professioneel als vrijwillig.

Dankzij deze ervaringen en de contacten die ik in de loop der jaren had opgedaan, groeide mijn interesse voor de politiek. Ik wilde graag bijdragen aan een beter Breda. In 2014 werd ik gemeenteraadslid. Een eervolle ervaring. Als raadslid sta je met een been in de samenleving, en met het andere in de politiek. Ik heb mij met veel onderwerpen bezig gehouden: onderwijs, veiligheid, wonen. Het bestrijden van ongelijkheid stond steeds centraal. Alles wat ik in Breda heb geleerd en bereikt, neem ik mee naar de Tweede Kamer.

Ik wil bouwen aan een sterker Nederland. Als Tweede Kamerlid neem ik de thema’s wonen, ruimtelijke ordening, spoor en openbaar vervoer voor mijn rekening. Belangrijke onderwerpen. In ons land is de ruimte immers schaars. We willen huizen bouwen, natuur behouden, ov-verbindingen aanleggen en de klimaatdoelen halen. Een complexe, uitdagende opgave waar ik de komende jaren met veel gedrevenheid mee aan de slag ga.

Ondertussen hoop ik veel mensen te ontmoeten en te spreken. Ik werk in Den Haag, woon in Breda, maar wil er graag op uit in het hele land, zodra de coronamaatregelen dat weer toestaan uiteraard. Heeft u een idee of opmerking? Stuur mij gerust een e-mail. Ik kom graag in contact.

Neem contact op

  1. Stuur Faissal een e-mail
  2. Volg Faissal op Twitter
  3. Volg Faissal op Instagram
  4. Neem contact op met persvoorlichting en ondersteuners.

Wonen
Ruimtelijke Ordening
Spoor
Openbaar Vervoer

Bekijk onze plannen voor Nederland