Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 7 februari 2019

Ons team voor de Eerste Kamer bekend

Annelien Bredenoord (kandidaat-lijsttrekker Eerste Kamer)

Vandaag presenteert D66 de definitieve kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen. Met deze kandidaten wil D66 de komende jaren bijdragen aan de toekomst van Nederland. Deze D66’ers staan klaar om wetten te beoordelen op hun rechtmatigheid, handhaafbaarheid en uitvoerbaarheid. En ze te toetsen aan de vooruitgangsagenda van D66.

De lijst wordt aangevoerd door Annelien Bredenoord. Zij is eerder door de D66-leden als lijsttrekker verkozen. De advieslijst is ter stemming aan de leden voorgelegd. Dit heeft geresulteerd in een lijst met een evenwichtige mix en een diversiteit aan ervaringen en competenties.

Annelien Bredenoord: ‘Ik ben trots op deze lijst en ben blij dat deze veel draagvlak heeft in de vereniging. De komende tijd zetten we in de campagne alles op alles voor een zo groot mogelijk team. Ik kijk ernaar uit om dit mooie team aan te mogen voeren.’

Kandidaten

Leden van D66 konden zich tot begin december kandideren. Dit deden 57 kandidaten. Na een selectie op basis van brieven, CV’s en het kandidaatstellingsformulier hebben we 34 aspirant kandidaten uitgenodigd voor een eerste gesprek. De Lijstadviescommissie bestaande uit lijsttrekker Annelien Bredenoord, partijvoorzitter Anne-Marie Spierings, Letty Demmers, Winnie Sorgdrager en Robert Strijk hebben hier een lijst uit samengesteld. Leden van D66 konden van 24 januari 2019 tot en met 5 februari hun stem over het lijstadvies uitbrengen. Dit heeft geresulteerd in een lijst met 24 kandidaten met als afsluiter Jeroen Hageman.

Volledige lijst

De D66-kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen van 27 mei 2019 is als volgt:
1. Annelien Bredenoord (reeds verkozen)
2. Joris Backer
3. Alexandra van Huffelen
4. Petra Stienen
5. Boris Dittrich
6. Henk Pijlman
7. Paul Schnabel
8. Carla Moonen
9. Peter van der Voort
10. Carinne Elion-Valter
11. Ed Kronenburg
12. Bas Werker
13. Mark Sanders
14. Anne Meuwese
15. John Bolte
16. Willemijn Aerdts
17. Aart Karssen
18. Paul Breitbarth
19. Boris Kocken
20. Jan Engels
21. Jan-Koen Sluijs
22. Agaath Dekker-Groen
23. Anneke Wijbenga
24. Jeroen Hageman

Download hier het proces-verbaal

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48