Blijf op de hoogte

Kies zelf van welke thema's jij op de hoogte blijft en schrijf je in voor een van onze nieuwsbrieven. Je ontvangt dan altijd de laatste updates op basis van jouw interesses. Wil je ook via Whatsapp op de hoogte blijven? Meld je dan direct aan.

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

VMS Debat: Handelsverdrag CETA met o.a. Europarlementariër Marietje Schaake

Maandag, 10 oktober 2016 in Den Haag

‘De vrijhandel onder de loep – een gesprek over de mogelijkheden en dilemma’s van het ‘CETA vrijhandelsverdrag’ tussen de Europese Unie en Canada.

Welke zorgen bestaan er over bilaterale vrijhandel tussen Europa en andere landen in het algemeen en CETA in het bijzonder? Zijn die zorgen terecht of ongegrond? En zo ja, welke politieke keuzes en consequenties zouden daar aan verbonden moeten worden bijvoorbeeld m.b.t. consumentenbescherming, milieu- en voedselveiligheid, en de machtsverhoudingen tussen Europa, Canada of de zogenaamde ‘BRIC-landen’? Deze avond staat in het kader van het zoek naar antwoorden op die vragen door sceptici en voorstanders van CETA (en in meer algemene zin: van bilaterale handelsverdragen) met elkaar de dialoog laten aangaan. Ook moet het leden van D66 en anderen de gelegenheid bieden hun zorgen over dit handelsverdrag en de potentiële gevolgen ervan geadresseerd te zien, voordat het Europees Parlement in december of januari overgaat tot stemming over het handelsverdrag.

Het debat vindt plaats in de café Schlemmer. De inloop is vanaf 19:30.

Met Jurjen de Waal (foodwatch), Tuur Elzinga (FNV), Marietje Schaake (Europarlementariër D66), Marhijn Visser (VNO-NCW), en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66).

 

10 oktober

20:00

De Grote Zaal
Café Schlemmer

Nu is het moment.

D66 zal altijd blijven strijden voor een vrije en open samenleving. Waarin het niet uitmaakt waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. Wij vechten voor respect voor elkaar. Voor tolerantie. En dat zullen we altijd blijven doen. Dit is het moment, meer dan ooit, om je uit te spreken. Steun het optimisme.

Word nu lid
Rob Jetten

Hi,
Heb je een vraag? Neem dan contact op met mijn collega's via WhatsApp of ga naar onze contactpagina.
Groet, Rob

Whatsapp ons 06 11 91 25 48