Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

VMS Debat: Handelsverdrag CETA met o.a. Europarlementariër Marietje Schaake

Maandag, 10 oktober 2016 in Den Haag

‘De vrijhandel onder de loep – een gesprek over de mogelijkheden en dilemma’s van het ‘CETA vrijhandelsverdrag’ tussen de Europese Unie en Canada.

Welke zorgen bestaan er over bilaterale vrijhandel tussen Europa en andere landen in het algemeen en CETA in het bijzonder? Zijn die zorgen terecht of ongegrond? En zo ja, welke politieke keuzes en consequenties zouden daar aan verbonden moeten worden bijvoorbeeld m.b.t. consumentenbescherming, milieu- en voedselveiligheid, en de machtsverhoudingen tussen Europa, Canada of de zogenaamde ‘BRIC-landen’? Deze avond staat in het kader van het zoek naar antwoorden op die vragen door sceptici en voorstanders van CETA (en in meer algemene zin: van bilaterale handelsverdragen) met elkaar de dialoog laten aangaan. Ook moet het leden van D66 en anderen de gelegenheid bieden hun zorgen over dit handelsverdrag en de potentiële gevolgen ervan geadresseerd te zien, voordat het Europees Parlement in december of januari overgaat tot stemming over het handelsverdrag.

Het debat vindt plaats in de café Schlemmer. De inloop is vanaf 19:30.

Met Jurjen de Waal (foodwatch), Tuur Elzinga (FNV), Marietje Schaake (Europarlementariër D66), Marhijn Visser (VNO-NCW), en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66).

 

10 oktober

20:00

De Grote Zaal
Café Schlemmer