Blijf op de hoogte

We houden je graag als eerste op de hoogte van onze inzet voor de toekomst van Nederland. Schrijf je snel in en ontvang onze updates!

Door je e-mailadres in te vullen en op "aanmelden" te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan. Dit gebruiken wij om je regelmatig updates te sturen. Hier kun je meer lezen over hoe we omgaan met jouw persoonsgegevens. Hier kun je alle voorkeuren wijzigen.

Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Scholenreis in Nijmegen (geannuleerd)

Maandag, 20 april 2020 in Nijmegen

D66 gaat in gesprek met leraren, scholieren, ouders en leden van D66 over de toekomst van het onderwijs. Kom naar deze bijeenkomst in Nijmegen en praat mee over onze nieuwe onderwijsvisie.

Update i.v.m. coronavirus

Door de maatregel van de Rijksoverheid om tot 1 juni alle bijeenkomsten niet door te laten gaan, hebben we besloten dit evenement te annuleren. Meer weten over de aanpak van de coronacrisis? Kijk op D66.nl/corona. (Update 23 maart)

Alles over de D66 Scholenreis en de aanstaande nieuwe onderwijsvisie vind je op D66.nl/scholenreis.

Leraren, ouders en leerlingen willen eigenlijk maar één ding: de beste kansen via goed onderwijs. Voor de toekomst van jongeren is het belangrijk dat zij zich op school kunnen ontplooien en docenten de ruimte krijgen om die kansen te bieden.

Te lang ging het in discussies over onderwijs over het maken van ‘rendement’. Over ‘gemiddelden’. Over ‘systemen’. De leerling moet zich aanpassen aan het onderwijs, in plaats van dat iedere leerling het onderwijs krijgt dat bij ze past. In veel gevallen bepaalt de plek waar je wieg heeft gestaan nog steeds de opleiding die je later volgt. En het beroep leraar is steeds verder uitgehold, terwijl de werkdruk hoger is geworden. Met een groeiend lerarentekort als gevolg.

In gesprek over een nieuwe visie

Daarom gaan we de komende periode in gesprek. Ook in Nijmegen. Op scholen, met leraren, met scholieren en met ouders. We willen samen met hen en onze leden werken aan een nieuwe visie op het basis- en voortgezet onderwijs. Want met alleen onderwijsinvesteringen komen we er niet. Daarom gaat D66-Tweede Kamerlid Paul van Meenen het land door. Hij bezoekt scholen en in de avond gaat hij in gesprek met geïnteresseerden, betrokkenen en D66-leden over de toekomst van het onderwijs.

Alles over de D66 Scholenreis en de aanstaande nieuwe onderwijsvisie vind je op D66.nl/scholenreis.

 

20 april

19:00 uur

De 4 Heeren
Sint Annastraat 259
6525 GR Nijmegen